Mali grad

Kamničanke dokončno brez Turnškove

06.08.2014

 

Dvakratne zaporedne slovenske pokalne zmagovalke bodo s pripravami na novo sezono začele prihodnji ponedeljek. Trenutno ima trener Gašper Ribič devet igralk, kar je več, kot jih je imel ob tem času lani. Pogovori z nekaterimi igralkami še potekajo, tudi s tistimi, ki so lani že nosile kamniški dres.

Za trenerjem kamniških odbojkaric Gašperjem Ribičem je zelo stresna poletna sezona, saj je bil pomočnik selektorja moške reprezentance Luke Slabeta. Žal se slovenskim odbojkarjem ni posrečilo uvrstiti v svetovno ligo, toda Ribič je na vse skupaj že pozabil, saj je pred vrati začetek priprav na novo sezono. Za zdaj je znano, da od lanske sezone ni več sester Eve in Nike Mori – Eva bo kariero nadaljevala v Italiji -, Lucy Charuk, ki je odšla v Nemčijo, medtem ko se je Tjaša Turnšek odločila, da bo končala z odbojkarsko kariero. Vodstvo kluba se še pogovarja s Saro Valenčič in Anjo Kavčič. Tako je za zdaj novinka le organizatorka igre Zala Kranjc, k prvi ekipi pa sta se pridružili še Majo Forštnarič in Klara Kregar iz mladinske ekipe Calcita.

"Trenutno imamo na voljo organizatorki igre Mojco Božič in Zalo Kranjc, sprejemalki Lano Ščuko in Petro Vrhovnik, blokerki Tamaro Borko in Maja Forštnarič, Ano Hribar, ki bo v letošnji sezoni najverjetneje le sprejemalka ter prosto igralko Meto Jeralo. Po slovesu Tjaše Turnšek, za katero so upali in si želeli, da bo še igrala, je za zdaj na mestu korektorice le Klara Kregar, tako da bomo morali poiskati še eno blokerko, sprejemalko in korektorico. Toda lani smo sezono začeli s petimi igralkami, letos jih imamo že devet z devet," je v smehu o trenutnem številčnem stanju glede igralk, ki bodo v novi sezoni igrale za Kamničanke, dejal Ribič.

"S pripravami bomo začeli v ponedeljek, vendar bo šlo bolj za uvodno srečanje. Treninga še ne bomo imeli, bolj bo šlo za druženje, tako da bo torek prvi dan, ko bom začeli s treningi zares. Na pripravah ne bo Lane Ščuke, ki je z mladinkami. Za njeno pripravljenost se ne bojim, saj bo imela tekme z mladinsko reprezentanco, nekaj časa pa je bila tudi s članicami. Za nas bolj pomembno, da jo bomo po vrnitvi z evropskega prvenstva, kjer bo imela prvi vrhunec sezone, osvežimo in jo pripravimo na napore v članski sezoni."

Za razliko od moške ekipe, ki ne bo igrala v Evropi, razen v srednjeevropski ligi, bo ženska ekipa Calcit Volleyballa igrala tudi v pokalu CEV, medtem ko naj bi se državnemu prvenstvu pridružila šele v končnici prvenstva. Seveda bo v domačem pokalnem tekmovanju skušala zadržati prvo mesto iz lanske sezone.

"Po zadnjih informacijah naj bi bilo v srednjeevropski ligi osem ekip, dve iz Avstrije, SVS Post in Celovec, tri iz Madžarske ter tri iz Slovenije, nova KBM Branik, Braslovče, če se bodo prijavile v to tekmovanje in mi. Slovakinj letos ne bo, ker morajo igrati domače prvenstvo, sistem tekmovanja pa naj bi bil isti kot lani. Letos naj ne bi igrali Modre skupine, zato da sezona nekoliko drugačna od lanske, ko smo imeli veliko število tekem. Končno število tekem bo odvisno tudi od tega, kako bomo igrali v Evropi."

V pokalu Challenge Kamničankam žreb ni šel najbolj na roke, saj bodo v prvem krogu igrale s Crveno zvezdo, ki je že igrala tudi v ligi prvakinj.

"Podatke o Crveni zvezdi smo že začeli zbirati. Šlo naj bi za mlado, visoko ekipo, vendar vemo, da je srbska ženska odbojka zelo močna, zato pričakujem dobro ekipo. Kakšne bodo naše možnosti za napredovanje, bo odvisno tudi od tega, kako močno ekipo bo nam uspelo sestaviti."

Trenutna ekipa Calcit Volleyballa v sezoni 2014/15

Organizatorki igre: Mojca Božič, Zala Kranjc.

Sprejemalke: Lana Ščuka, Petra Vrhovnik, Ana Katarina Hribar.

Blokerki: Tamara Borko, Maja Forštnarič.

Korektorica: Klara Kregar.

Prosta igralka: Meta Jerala.

Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Jemec, statistik: Igor Klančišar.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice