Mali grad

Kamničanke bodo igrale v ligi prvakinj

15.05.2015

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa so si ob naslovu državnih prvakinj priborile tudi pravico igranja v ligi prvakinj. Vodstvo kluba se je včeraj odločilo, da bo sprejelo izziv, kar pomeni, da bo imela Slovenija v prihodnji sezoni svojega predstavnika tudi v najmočnejšem klubskem tekmovanju v ženski konkurenci.

»Želja po igranju v ligi prvakinj je bila velika, odločitev pa ni bila lahka. Pretehtali smo vse dejavnike plusa in minusa, danes pa smo se odločili, da se bomo prijavili v ligo prvakinj,« je novico sporočil Gregor Hribar, predsednik kamniškega kluba, ki bo domače tekme igral v dvorani Tivoli, saj ŠD Kamnik ni primerna za igranje na tej ravni tekmovanja.

»Z dvorano Tivoli smo se že o vsem dogovorili. Na pomoč nam bo priskočil tudi ACH Volley, tu mislim predvsem na taraflex, žoge in še nekatere druge zadeve. Dobro je tudi to, da je dvorana že registrirana, tako da s tem ne bomo imeli večjih težav. Seveda bo ekipa vsaj dvakrat na teden tudi trenirala v njej.«

Predsednik kamniškega kluba se zaveda, da bo treba ekipo za ligo prvakinj primerno okrepiti.

»Ženska ekipa bo ob ligi prvakinj igrala še v srednjeevropski ligi ter obe domači tekmovanji, državno prvenstvo in pokal, tako da nas čaka veliko število tekem. Na voljo bomo morali imeti večje število igralk kot do zdaj, vendar bomo morali iti ne samo v širino, temveč tudi v kakovost, da bomo lahko čim bolj konkurenčni tudi v ligi prvakinj. O konkretnih imenih v tem trenutku še ne moremo govoriti. Najprej se bomo osredotočili na slovenske igralke, tudi tiste, ki igrajo v tujini in šele potem pa se bomo ozrli po tujih igralkah« je še povedal predsednik Calcit Volleyballa.

Kamničanke bodo po Novi KBM Braniku, ki je v ligi prvakinj igrala v sezoni 2003/4, tako druga slovenska ekipa, ki bo igrala med najboljšimi evropskimi klubi. 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice