Mali grad

Kamničankam že prvi turnir v novi sezoni

08.09.2013

 

Skorajda popolnoma prenovljena ženska ekipa Calcit Volleyballa je v okviru festivala 43. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine v kamniški športni dvorani priredila mednarodni odbojkarski turnir. Domače odbojkarice, ki jih je v odsotnosti prvega trenerja Gašperja Ribiča, ki ima obveznosti v slovenski moški reprezentanci, so po treh zmagah, brez izgubljenega niza osvojile prvo mesto, druga je bila avstrijska ekipa Holding Graz, tretji ljubljanski Vital in četrti avstrijski Trofaiach.

Domače odbojkarice so turnir odprle s tekmo proti ekipi Trofaicha, ki je sicer pobratena s kamniško občino. Aljoša Jemec, ki v odsotnosti vodi ekipo Calcita, je tekmo začel v postavi Eva Mori, Tjaša Turnšek, Lana Ščuka, Petra Vrhovnik, Ana Katarina Hribar, Tamara Borko in na mestu proste igralke Meta Jerala. Kamničanke so oba niza zanesljivo dobile, tako kot tudi prvega proti Vitalu, v katerem je namesto Eve Mori zaigrala Mojca Božič, Vrhovnikovo pa je zamenjala Sara Valenčič. Na zadnji tekmi, ki je odločala o prvem mestu na turnirju, so proti Holding Grazu igrale bolj ali manj igrale vse igralke, v zadnjem nizu tudi Nika Mori, ki je na prvih dveh tekmah občasno prihajala v igro.

»Ker smo šele zadnji teden nekaj več pozornosti namenili igri šest na šest, sam izid niti ni bil pomemben. Toda čeprav, kot rečeno, praktično nismo še nič igrali, to pa so bile sploh naše prve tekme v tej sezoni, smo delovali dokaj dobro. Odločili smo se, da iz druge ekipe vendarle ne bomo vzeli nobene igralke, tako je ob Tamari Borko v bloku igrala Ana Katarina Hribar in samo še enkrat več dokazala, da je zelo hvaležna igralka in čeprav ne sodi med visoke igralke, je svojo nalogo tudi na tem igralnem mestu opravila zadovoljivo. V četrtek nas v Kopru čaka prijateljska tekma z domačo ekipo, nato bomo čez vikend trenirali, ker bo Gašper Ribič doma, saj takrat ne bo imel reprezentančnih obveznosti, 21. septembra pa bomo nastopili še na turnirju v Grosupljem,« je po zmagi na turnirju povedal Aljoša Jemec.

Drugo mesto je, kot smo omenili, pripadlo ekipi Holding Graza, tretje so bile vitalovke, četrte pa odbojkarice Trofaiacha. »Glede nato, da imamo popolnoma novo ekipo, sem zadovoljna s tem, kar so dekleta pokazale na tem turnirju. Pozna se nam, da so za nami težke priprave, pa tudi to, da smo popolnoma nova ekipa. Potrebovali bomo še veliko časa in tekem, da se bomo uigrali. Še vedno nismo čisto v popolni zasedbi, delno tudi zaradi bolezni. Z izjemo prvega niza proti Calcitu nobene tekme nismo izgubili na veliko razliko, ampak mislim, da smo na trenutke pokazale, kaj s svojo igro lahko naredimo v prihodnosti in tudi to tretje mesto je za nas zadovoljivo,« pa je po koncu turnirja povedala Ana Oblak, trenerka ljubljanskega Vitala, ki je turnir v Kamniku igral v postavi: Jeršan - libero, Janežič - libero, Pene, Handanovič, Turk, Jovanov, Šantel, Mahne, Crnjac, Corel, Vogrič, Đukič.

Izidi turnirja v Kamniku

1. krog: Calcit Volleyball – Trofaiach 2:0, Vital – Holding Graz 0:2; 2. krog: Calcit Volleyball – Vital 2:0, Trofaiach – Holding Graz 0:2; 3. krog: Calcit Volleyball – Holding Graz 2:0, Vital – Trofaiach 2:1.

Vrstni red: 1. Calcit Volleyball, 2. Holding Graz, 3. Vital, 4. Trofaiach.

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice