Mali grad

Kamničankam ni bilo dovolj 2:0, naslova so se veselile Mariborčanke

05.01.2012

 

CALCIT VOLLEYBALL :  NOVA KBM BRANIK  2:3 (25,18,-22, -18, -12)

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 900; Sodnika: Anton Pevc (Škofja loka), Ljubo Globačnik (Topolščica)

CALCIT VOLLEYBALL: Vrhovnik 10, Turnšek 15, Lenarčič 6, Handanovič , Urbančič-libero, Kramolc 13, Hadžić 5, Mori Nika, Hribar-libero, Ljubetič , Bogdanović 16, Kmezič 2, Mori Eva; trener Oleg Gorbachov

NOVA KBM Branik: Pehnec, Potokar 26, Kaučič 13, Ammerman 15, Pintarič 3, Milosavljevič 3, Jerala, Planinšec 7, Proković-libero, Hutinski 8, Kučej, Blagne 2  :trener Bruno Najdič

 
   

Kot se je napovedovalo že včeraj je bila kamniška dvorana na žalost zopet premajhna za vse ljubitelje vrhunske ženske odbojke. Že dolgo se v kamniški dvorani ni zbralo toliko navijačev obeh ekip kot včeraaj. Ker ni bilo več prostora na tribunah so organizatorji navijače usmerili ob igrišče, da so lahko uživali v vrhunski predstavi obeh ekip. V prvem setu so bolje začele gostje, kjer je bila zopet razpoložena Monika Potokar. Pri 17:14 za gostje je domači strateg vzel odmor, kar se mu je obrestovalo, saj so Kamničanke hitro prešle v vodstvo.

 

V izjemno dramatični končnici so imele prvo zaključno žogo domače, a je niso izkoristile. Po bloku in asu Bogdanovičeve pa so se zmage v prvem setu veselile domače. V drugem setu so Calcitovke pritisnile s servisom in bile do končnice veliko boljše. V sami končnici so se gostje približale na 22:18, kar pa je bilo tudi vse. Tretji set so bolje začele bankirke, ki so povedle z 7:4. Po odličnih servisih Turnškove so domače povedle z 8:7, kar pa je bilo v tem setu vse, saj so nato gostje začele bolje servirati in dosegle večje število napak domačih. Po vstopu Kmezičeve in Morijeve, so se Calcitovke iz 21:14, vrnile na 24:22, kar pa ni bilo dovolj. Tudi v četrtem setu so gostje nadaljevale z boljšim serviranjem, kamniški sprejem pa je vse bolj pešal. Gostje so to izkoristile in izid izenačile, tako da smo zopet spremljali peti set. Tega so bolje začele domače, ki so povedle z 2:0. A štiri točke Potokarjeve so gostje popeljale v vodstvo, ki so ga nato samo še poviševale največ na 13:7.

 
   

Domačim je uspel še en preobrat, saj so se približale na 14:12, a najboljša igralka turnirja Monika Potokar je z napadom pokopala še zadnje upe Kamničank na prvi naslov Pokalnih prvakinj. Na koncu so organizatorji izbrali še najboljše igralke turnirja. MVP je bila Monika Potokar, najboljša organizatorka Aleksandra Milosavljevič, najboljša obrambna igralka Stefana Proković (vse Nova KBM), najboljša blokerka Ana Bogdanović in najboljša napadalka Tjaša Turnšek.

 

Finalno tekmo v ženski odbojki si je ogledal tudi kamniški župan Marjan Šarec, ki je na koncu čestital obema ekipama in podelil medalje.

Danes ob 19. uri se obeta finale moške odbojke, zato pridite in navijate za naše Kamničane! Tekmo bo neposredno prenašala TV Slovenija.

Besedilo Cico1.


<< Nazaj | Novice