Mali grad

Kamničanka mag. Julijana Bizjak Mlakar prevzela posle kot nova ministrica za kulturo

20.09.2014

 

V prostorih Ministrstva za kulturo je včeraj potekala primopredaja poslov med novo ministrico za kulturo mag. Julijano Bizjak Mlakar in dosedanjim  ministrom za kulturo dr. Urošem Grilcem. Po primopredaji poslov je nova ministrica za kulturo dejala, da je njen glavni cilj doseči, da bo slovenska kultura postala blagovna znamka. Poudarila je tudi, da si bo prizadevala spremeniti odnos do kulture na način, da «kultura ne bo razumljena zgolj kot strošek, ampak predvsem kot priložnost za vse nas.«

Ob tej priložnosti se je ministrica v svojem imenu in imenu celotne vlade zahvalila nekdanjemu ministru dr. Grilcu za njegovo dosedanje delo, za katerega se zaveda, da je bilo »težko, a tudi lepo, saj s kulturo lahko vplivamo na boljše življenje naše skupnosti.« Po njenih besedah je prva naloga, ki jo čaka, podrobnejša seznanitev s stanjem na ministrstvu, s prejeto dokumentacijo ob primopredaji, predvsem pa seznanitev z novimi sodelavci, za katere je dejala, da so »tista sila, ki jo je treba motivirati, da bomo s skupnim delom in z vsemi deležniki izboljšali položaj kulture v državi.« Napovedala je še, da bo vodila odprti dialog z vsemi deležniki, da si bo prizadevala za združitev sinergij ter da bo ministrstvo pod njenim vodstvom nadgradilo obstoječi kulturno politični model v okviru realnih možnosti in finančne situacije. »Ob tem pa si bom seveda prizadevala za več sredstev za kulturo, predvsem iz evropskih skladov,« je še poudarila ministrica in dodala, da bo v svojem mandatu delovala tudi na področju povezovanja z drugimi resorji, predvsem z gospodarstvom, s spodbujanjem podjetništva, in z novimi projekti, ki povezujejo kulturo s turizmom.

Dosedanji minister dr. Uroš Grilc je v izjavi za medije novi ministrici za kulturo zaželel vse najbolje in uspešno reševanje razvojnih usmeritev.

Vir: Ministrstvo za kulturo


<< Nazaj | Novice