Mali grad

Kamničanka Patricija Crnković niza uspehe

02.11.2012

 

Jesen je čas mednarodnih tekmovanj v Modernih tekmovalnih plesih.

Tako je od 4. do 7. oktobra 2012, v Frankfurtu v Nemčiji potekalo Svetovno prvenstvo v modernu, na katerem je bilo okoli 1.400 najboljših plesalcev iz 23 držav in 4 kontinentov.

Udeležila se ga je tudi kamničanka Patricija Crnkovič, sicer članica Društva Kazina, ki se je odlično odrezala. V kategoriji mladinskih malih skupin je osvojila 1. mesto in naslov mladinskih svetovnih prvakov. V paru s soplesalko Majo Osojnik pa sta za las zgrešili stopničke in osvojili odlično 4. mesto.

Od 25. do 28. oktobra pa so se najboljši plesalci Evrope borili za naslove v Peczu, Evropskem mestu kulture 2010, na Madžarskem na Evropskem prvenstvu v showu. Udeležilo se ga je 1.500 plesalcev iz 10 držav. Patricija Crnkovič je bila zopet zelo uspešna, saj so v kategoriji mladinskih formacij ubranili lanski naslov Evropskih prvakov, v kategoriji solo mladinke pa se je uvrstila v finale in osvojila 5. mesto.

Njena sestrica Neli Crnkovič, prav tako iz Društva Kazina, pa je tekmovala v paru s soplesalko Brigito Kraševec v kategoriji pionirskih parov. Za las sta zgrešili stopničke in osvojili odlično 4. mesto. To je bilo njuno prvo veliko mednarodno tekmovanje. 

Takoj po počitnicah pa se začnejo pripravljati še na eno veliko tekmovanje - Svetovno prvenstvo v showu, ki bo v Riesi v Nemčiji od 26. do 30. novembra.

Tekmovalkam želimo dobre priprave in vso srečo.

Besedilo: Vanda Klopčič


<< Nazaj | Novice