Mali grad

Kamničani že sestavili ekipo, Kamničanke še ne

11.07.2014

 

Podobno kot v lanski sezoni, tudi pred letošnjo, v moški ekipi Calcit Volleyballa že bolj ali manj vedno, s kakšnim igralskim kadrom bodo krenili vanjo. Več neznank je pri ženski ekipi, kjer je trenutno pod pogodbo le šest igralk.

Marko Brumen, trener moške ekipe Calcit Volleyballa je lahko zadovoljen z letošnjim prestopnim rokom, čeprav bo ekipa v primerjavi z lansko sezono nekoliko spremenjena. Tako v njej ne bo več kapetana Martina Hrasta, ki se je odločil, da bo končal svojo bogato in uspešno kariero, toda namesto njega so Kamničani po letu dni igranja za ACH Volley v svoje vrste vrnili Jana Brulca. Pogodbo s kamniškim klubom sta podpisala tudi obetavna slovenska mladinska reprezentanta, Primož Vidmar in Sergej Drobnič, ki je za Calcit Volleyball v lanski sezoni igral v mladinski konkurenci. Iz druge ekipe pa se bo v prvo preselil bloker Grega Ratek. To pomeni, da iz lanske sezone ob Hrastu v ekipi ne bo več Danijela Pokeršnika, Aleksandra Ribiča in Jureta Laknerja. Kamničani bodo s pripravami na novo sezono začeli zadnji teden avgusta.

Medtem ko Marko Brumen že ve, na koga bo lahko računal v novi sezoni, je za zdaj lahko bolj zaskrbljen Gašper Ribič, ki je v lanski sezoni s svojimi varovankami osvojil pokalni naslov Slovenije in z njimi slavil v srednjeevropski ligi, v domačem prvenstvu pa je bil drugi. Za zdaj naj bi iz lanske ekipe zagotovo ostale Mojca Božič, Lana Ščuka, Ana Katarina Hribar, Tamara Borko in Meta Jerala, vprašljive pa so še Petra Vrhovnik, Tjaša Turnšek, Sara Valenčič in Anja Kavčič. Zagotovo pa v kamniškem dresu v novi sezoni ne bomo več videli Eve Mori, ki odhaja v Bergamo, v italijansko A-1 ligo, njene sestre Nike ter kanadske reprezentantke Lucy Charuk, ki bo igrala v Nemčiji.

»V ženski ekipi je položaj podoben kot lanski sezoni. Z nekaterimi igralkami iz lanske sezone se še pogovarjamo, možen je prihod še kakšne slovenske igralke, spogledujemo pa se tudi še s kakšno tujko,« pa je o trenutnem položaju v ženski ekipi Calcita povedal predsednik kluba Gregor Hribar.

Moška ekipa Calcit Volleyballa v sezoni 2014/15

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice