Mali grad

Kamničani zanesljivo v tretji krog pokala challenge, odbojkarice Calcita korak do zaključnega turnirja

19.11.2015

 

Kamničani zanesljivo v tretji krog pokala challenge

Odbojkarji Calcit Volleyballa so tudi na povratni tekmi drugega kroga pokala challenge zabeležili zmago. Po zmagi na Slovaškem s 3.1, so Spartak Myjavo premagali tudi v svoji dvorani in se uvrstili v tretji krog. V soboto bodo v 9. krogu 1. DOL za moške gostovali na Ravnah. Tekma s Fužinar Metalom bo na sporedu ob

Calcit Volleyball – Spartak Myjava 3:0  (22, 20, 23)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Zdraveski (Makedonija) in Stevanović (Srbija).

Calcit Volleyball: Hribar - libero, T. Štern 13, Štalekar 2, Vidmar 8, Štembergar Zupan 4, Brulec 1, Lakner 1, Kotnik 5, Ž. Štern 5, Videčnik 3, Merkun 3, Konjedic 2.Trener: Marko Brumen.

Spartak Myjava: Katona 5, Kraisl, Vydareny - libero, Konc 2, Müller, Hauer, Mracko 11, Pokopec 2, Piovarči 6, Durec 3, Leskanič 7. Trener: Martin Pipa.

Kamniški odbojkarji so se že v Myjavi, na prvi tekmi drugega kroga pokala challenge, veselili zmage s 3:1 (20, 23, -23, 22), tako da bi jim za napredovanje v prihodnji krog zadoščala že dva osvojena niza. Vendar so varovanci Marka Brumna svojo prvo domačo evropsko tekmo po predlanskem porazu z Latino v četrtfinalu tega tekmovanja želeli končati z zmago, zato ničesar niso prepustili naključju. Žal trener Marko Brumen še vedno ne more računati na poškodovanega Žana Novljana, tekmo pa so začeli Jan Brulec, Primož Vidmar, Domen Kotnik, Jure Lakner, Matic Videčnik, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar..

Prvi niz se je začel po željah domače ekipe, ki je na servis Brulca in Vidmarja povedla s 5:1, tako da je gostujoči trener Martin Pipa že vzel svoj prvi polminutni odmor, vendar je njegova ekipa ob prvem tehničnem odmoru še vedno zaostajala za štiri točke. Takšna je bila prednosti kamniške ekipe tudi po drugem tehničnem odmoru, po drugi polminutni odmora Pipe pri izidu 18:14 za Calcit Volleyball pa so slovaški odbojkarji dosegli tri točke zapored. Ker so Kamničani v končnico niza vstopili le s točko prednosti (20:19), se je za polminutni odmor odločil tudi domači trener Brumen. Vse dvome o zmagovalcu uvodnega niza je z uspešnim napadom in blokom razrešil Tonček Štern, saj so domači odbojkarji povedli z 22:19, zadnjo točko pa je v tem nizu dosegel Kotnik.

Tudi drugi niz se je začel podobno kot prvi, vodstvo Calcita s 5:1 in polminutnim odmorom gostov. Slovakom je s servisi težave povzročal Žiga Štern, ki je v drugem nizu vstopil na igrišče, ki je z asom poskrbel za pet točk prednosti (6:1). Spartak se je vrnil v igro s tremi zaporednimi točkami, za polminutni odmor pa se je tokrat odločil Brumen. Z blokom Videčnika so Kamničani gostom spet pobegnili za pet točk (11:6) in to prednost držali vse do drugega tehničnega odmora. Z novim asom Žige Šterna so domači odbojkarji prvič na tekmi vodili s šestimi točkami prednosti (22:16), toda šele s četrto zaključno žogo so si Kamničani tudi praktično zagotovili nastop v tretjem krogu.

Ker so si njegovi varovanci že zagotovili napredovanje v naslednji krog, je Brumen v tretjem nizu na igrišče poslal še druge svoje igralce. Podajal je Jani Konjedic, na sprejemu sta bila Vidmar, ki se je vrnil na igrišče in Andrej Štembergar Zupan, ki je zaigral prvič po poškodbi očesa, v bloku Saša Štalekar in Videčnik, na mestu prostega igralca pa je z igro nadaljeval Hribar. Tudi v tej zasedbi je trenutno vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva nadzorovala dogajanje na igrišču. Svoje prve »evropske« točke sta dosegla Konjedic in Merkun, ob drugem tehničnem odmoru pa je domača ekipa vodila s tremi točkami prednosti. Vendar se Slovaki niso predali, na 18. točki so izid izenačili, toda z blokom Konjedica je bilo njihovih upov po preobratu konec, kajti Calcit je povedel z 22:19, zmago s 3:0 pa je potrdil Vidmar.

Izjava po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »Tekma se je odvijala po pričakovanjih, saj Slovaki v gosteh igrajo slabše kot doma. Na Slovaškem so bili tudi mi prisiljeni v boljšo igro, danes smo odigrali zelo povprečno igro, ki je zadostovala za zmago, kajti gostje so očitno v Kamnik prišli z belo zastavo.«

Odbojkarice Calcita korak do zaključnega turnirja

Odbojkarice Calcita Ljubljane so na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v gosteh s 3:0 (20, 23, 20) premagale Braslovče. Za uvrstitev na zaključni turnir aktualne slovenske državne prvakinje na domači tekmi, ki bo v sredo, 2. decembra, potrebujejo le še dva niza. V soboto bodo Calcitovke v devetem krogu 1. DOL za ženske igrale z GEN-I Volleyjem. Tekma bo ob 18. uri v Novi Gorici.

Braslovčanke so se razšle s svojim dozdajšnjim trenerjem Slobodanom Nikolićem, tako da je ekipo vodila njegova pomočnica Damjana Mihalinec. V primerjavi s tekmo v prvem krogu državnega prvenstva so braslovške odbojkarice prikazale boljšo igro, vendar pa zmaga ljubljanske ekipe niti v enem trenutku ni bila ogrožena.

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane je tekmo začel s Cecilio Aragao, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Tino Grudino, Eleno Kučej, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. V tej postavi je igral večji del tekme, le v drugem nizu je namesto Aragaove na mestu podajalke zaigrala Mojca Božič.

V primeru zmage bodo udeleženke lige prvakinj v polfinalu zaključnega turnirja slovenskega pokalnega tekmovanja igrale z zmagovalkami dvoboja med Luko Koprom in Formisom. Na prvi tekmi so s 3:1 (14, 16, -23, 20) zmagala Koprčanke, ki so igrale doma.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice