Mali grad

Kamničani z novo zmago do tretjega mesta v 3. DOL zahod, tudi druga ekipa Kamničank v petem krogu z dvema točkama

18.11.2013

 

Z novo zmago do tretjega mesta v 3. DOL zahod

Druga moška ekipa Calcit Volleyballa je po zmagi v Kostanjevici na Krki tudi v petem krogu 3. DOL zahod do novih treh točk prišla tudi v petem krogu 3. DOL zahod, saj so v soboto v dvorani OŠ Stranje s 3:1 (15, -23, 11- 18) premagali še Ljubljano Volley. Z desetimi točkami so zdaj že na tretjem mestu prvenstvene lestvice, v prihodnjem krogu pa jih čaka gostovanje v Braslovčah.

Trener druge kamniške ekipe Gregor Hribar je tokrat tekmo proti Ljubljančanom začel v postavi Nejc Smrekar, Timotej Ratek, Žan Bezjak, Luka Lazar, Grega Ratek, Ervin Žveplan ter na mestu libera Nejcem Močnikom. Vendar uvod v tekmo za Kamničane ni bil najboljši, saj so gostje povedli, toda do sredine niza so Calcitovci le prišli do svoje igre ter niz zanesljivo dobili na petnajsti točki. Namesto, da bi z dobro igro nadaljevali tudi v drugem nizu, so nerazumljivo popustili, delali veliko lastnih napak, toda kljub temu so na 22. točki ujeli goste iz Ljubljane. Imeli so tudi priložnost za vodstvo z 2:0 v nizih, vendar so bili v napadu premalo agresivni. Ob koncu niza je namesto Timoteja Žveplana v igro vstopil Anže Hribar in ostal v njej do konca tekme. V tretjem nizu je bila na igrišču praktično le ena ekipa – kamniška -, ki je z odlično igro povedla tudi že z 20:6. Proti koncu niza so mladi Kamničani sicer nekoliko popustili, seveda pa ob tako visokem vodstvu zmaga ni bila ogrožena. Toda v četrtem nizu so se v njihovi igri spet pojavile podobne težave, kot v drugem. Ljubljančani so povedli z 10:5, zato se je Hribar odločil še za menjavo na mestu organizatorja igre, tako da je Rok Kočevar na tem položaju zamenjal Nejca Smrekarja. Na petnajsti točki sta bili ekipi že skupaj, do konca tekme pa so gostje osvojili le še tri točke. V ekipi Calcita je nekajkrat v igro vstopil še drugi kamniški libero Metod Golob.

»Po zmagi v Kostanjevici v prejšnjem krogu sem mislil, da bomo proti Ljubljani do zmage prišli na lažji način, toda na trenutke smo se poigrali s svojimi živci in živci tistih, ki so si tekmo ogledali. Na trenutke smo resnično igrali slabo, toda po drugi strani smo prikazali tudi nekaj dobre igre. Najbolj pomembno je, da smo prišli do vseh treh točk, vseeno pa ta ekipa še ni pokazala vsega tistega, kar zna. Zadovoljen sem z igro Gregorja Ratka, ki je prvič igral tako, kot od njega pričakujem,« je po tretji letošnji zmagi Calcita v 3. DOL zahod povedal Gregor Hribar.

Fotografija: Primož Mahkovec

Tudi druga ekipa v petem krogu z dvema točkama

Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa je v petem krogu 2. DOL zahod gostile ekipo Aquawatta iz Žirovnice in na tekmi polni nihanj slavila s 3:2 (21, -20, -18, 16, 18). S svojo drugo zmago v drugoligaški konkurenci so s šestimi točkami na šestem mestu prvenstvene lestvice. V prihodnjem krogu bodo v gosteh igrali z ekipo Triglava iz Kranja.

Na svoji tretji tekmi pred svojimi navijači so varovanke Francija Obolnarja uvodni niz začele slabo, saj so ves čas zaostajale za gostjami iz Žirovnice, ki v prejšnjih štirih krogih še niso zmagale, a so dve tekmi izgubile z minimalnim izidom. Na koncu so Kamničanke z nepopustljivo igro nasprotnice ulovile ter na koncu niz tudi dobile. Žal so v drugem in tretjem nizu nadaljevale s prevelikim številom napak,, prav tako pa njihovi napadi niso bili dovolj učinkoviti, kar so Žirovničanke izkoristile in si zagotovile najmanj točko v gorenjskem obračunu. V četrtem nizu so več napak naredile gostje, ki so v petem odločilnem nizu na menjavo strani odšle s prednostjo treh točk, vendar so z delnim izidom 6:0 do vodstva z 12:9, prišle Kamničanke, a je na štirinajsti točki sledilo izenačenje. V nadaljevanju sta ekipi imeli svoje priložnosti za končno zmago, vendar so bile spretnejše in srečnejše domače odbojkarice, ki so tako po zmagi v Kanalu prišle še do prve domače zmage v 2. DOL zahod.

»Na trenutke smo igrali zelo dobro, toda potem spet popustili, kar je tisto, kar me moti. Toda po drugi strani me veseli, da smo se vedno, ko so nam nasprotnice pobegnile, vrnili v igro. V vsakem primeru je pred nami še veliko dela. Tokrat bi pohvali za igro Nežo Repnik in Saro Bobek, pa tudi Tino Bunderšek,« je po drugi zmagi v letošnji sezoni povedal trener druge ženske ekipe Calcita Franci Obolnar.

Calcit Volleyball II je proti Aquawattu iz Žirovnice igral v postavi: Klara Kregar, Maja Forštnarič, Hana Mavrič, Tina Novak, Špela Lazar, Sara Petek, Tjaša Gadža, Tjaša Gregorinčič in Ana Špoljarič.

Fotografije: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice