Mali grad

Kamničani v soboto s Panvito in Salonitom

04.09.2014

 

Štirinajst dni pred začetkom državnega prvenstva bodo odbojkarji Calcit Volleyballa v svoji dvorani priredili močan turnir. Na njem bodo ob Kamničanih igrali še Sobočani in Kanalci. Turnir se bo začel ob 10. uri, vse tri ekipe pa bodo nekoliko oslabljene, saj imajo v svojih vrstah mladinske reprezentante, ki bodo jutri igrali polfinalno tekmo na EP v Brnu.

Čeprav Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa, pogreša svoje mladinske reprezentante, je lahko zadovoljen s tem, kar njegovi varovanci kažejo na evropskem prvenstvu. Tonček Štern ter letošnja novinca v kamniški ekipi, Sergej Drobnič in Primož Vidmar, blestijo v dresu slovenske reprezentance, ki se je uvrstila v polfinale evropskega prvenstva. Njihova forma ob vrnitvi domov ne bo vprašljiva, je pa res, da bodo prišli utrujeni, kajti v devetih dneh bodo odigrali sedem težkih tekem. Dodatno težavo za kamniško ekipo pa predstavlja huda poškodba Jerneja Stavbarja. Na srečo je s treningi in tekmami že začel Žiga Štern.

»Razveseljivo je, da Žiga dobro napreduje in da je v torek proti ACH Volleyju že skoraj normalno igral. Žal pa je stanje z Jernejem slabo, saj ima poškodovan meniskus in bo najverjetneje potrebna artroskopija. Kdaj se bo lahko vrnil v proces treninga, je težko napovedovati. Seveda smo kar konkretno oslabljeni, vendar ni razloga za paniko. Priprave potekajo po načrtu, smo pa zaradi odsotnosti mladinskih reprezentantov prisiljeni delati v glavnem na individualni tehniki, kar se močno pozna na tekmah, kjer igralci delajo taktične napake in pozabljajo na igro brez žoge. Tudi utrujenost in zasičenost sta dodaten razlog za igro pod pričakovanji,« je dozdajšnji potek priprav ocenil Brumen.

V torek so Kamničani igrali z državnimi prvaki in po ne ravno dobri igri izgubili z 1:3. Do začetka prvenstva bodo odigrali še nekaj težkih tekem. Prvi dve bosta na sporedu v soboto, ko bodo na turnirju, ki ga bodo priredili sami, gostili ekipi Salonita in Panvite.

»Posebnih pričakovanj na tem turnirju nimam. Želim si le, da bi igrali prikazali dobro in maksimalno borbeno igro. Do začetka prvenstva nas prihodnjo sredo čaka gostovanje v Pliberku, kjer bomo gostje Posojilnice Doba ter prihodnjo soboto še turnir v Kanalu. Na njem bo ob domači ekipi igral še ACH Volley. Morda bomo v zadnjem tednu pred začetkom lige igrali še eno trening tekmo. Na teh tekmah bodo že zaigrali tudi naši mladinski reprezentanti,« je še dodal trener Calcit Volleyballa.

V soboto bo OK Calcit Volleyball priredil tudi turnir ženskih ekip. Od 11. ure dalje bodo v dvorani OŠ Stranje Kamničanke igrale z Vitalom in avstrijsko ekipo Trofaiach. To bodo prve preizkušnje za varovanke Gašperja Ribiča v letošnji sezoni.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice