Mali grad

Kamničani v četrtfinalu pokala Slovenije s Črnučani, v nedeljo začenja tudi prva ekipa starejših deklic

18.10.2013

 

Kamničani v četrtfinalu pokala Slovenije s Črnučani

Čeprav so v taboru Calcit Volleyballa pričakovali, da se bodo v četrtfinalu pokala Slovenije - prve tekme bodo na sporedu 30. oktobra - pomerili z ekipo Astec Triglava, se bodo namesto v Kranj peljali v Ljubljano, kajti odbojkarji Črnuč ACH I so tudi v povratni tekmi osmine finala premagali kranjske odbojkarje.

Varovanci Marka Brumna so v sredo s pol moči še v drugo odpravili nekdanje odbojkarje Šoštanja Topolšice, ki so že z uvrstitvijo v osmino finala verjetno presegli svoja pričakovanja, kajti ne nazadnje gre za rekreativno ekipo. Trener Kamničanov je v sredo dal priložnost vsem igralcem, ki so mu bili na voljo – zaradi okrevanja po prometni nesreči ni igral le Žan Novljana - prav vsi pa so, z izjemo prostega igralca Klemna Hribarja, se pravi, da tudi drugi prosti igralec Sandi Ribič, dosegli najmanj točko. V četrtfinalu čaka Calcitovce dvoboj s Črnučani.

»Nekoliko presenetljivo je, da so Črnučani še enkrat presenetili Kranjčane in tudi na drugi tekmi dokaj zanesljivo zmagali. Težko je reči, ali je Triglav v manjši krizi, toda na drugi strani imajo tudi Črnuče dobro ekipo, resda brez Tineta Kvasa in Sandija Ribiča, ki sta se vrnila v naš klub, toda v Kasniku in Ogrizku so, kot kaže, dobil dobri menjavi. Tudi sicer imajo solidno, mlado ekipo, ki je zelo nadarjena, tako da bodo v četrtfinalu neugoden nasprotnik in tudi nanje se bo treba dobro pripravaviti,« je nekoliko presenetljiv razplet v Kranju komentiral Klemen Hribar.

Na drugih tekmah osmine finala do presenečenj ni prišlo. Že prejšnji teden so si uvrstitev v četrtfinale zagotovili ACH Volley, Lunus Maribor in Šoštanj Topolšica, včeraj pa so šli po njihovi poti še Panvita Pomgrad, ki je doma proti Krki potrdila zmago iz Novega mesta, v gosteh pa sta še v drugo slavila Salonit in Go Volley.

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu 30. oktobra, povratne pa 4. decembra.

Izidi povratnih tekem osmine finala pokala Slovenije za moške: Panvita Pomgrad – Krka, 3:0 (15, 22, 12), 3:0 (11, 17, 17)*, Calcit Volleyball – ExŠoštanj 3:0 (13, 11, 13), 3:0 (17, 25, 16)*, Astec Triglav – Črnuče ACH I 0:3 (-18, -24, -26) 1:3 (25, -19, -18, -17), ŠD Hit Nova Gorica – Salonit Anhovo1:3 (20, -11, -10, -11), 0:3 (-17, -14, -12)*, Fužinar Ravne Metal – Go Volley 1:3 (-22, -25, 20, -20), 0:3 (-20, -22, -17)*; ena tekma: Murexin – ACH Volley 0:3 (-11, -17, -17), KekoOprema Žužemberk – Lunus Maribor 0:3 (-13, -25, -12), Prigo Brezovica – Šoštanj Topolšica 0:3 (-18, -12, -24).

Pari četrtfinalnih tekem: ACH Volley – Panvita Pomgrad, Črnuče ACH I – Calcit Volleyball, Go Volley – Salonit Anhovo, Šoštanj Topolšica – Lunus Maribor.

opomba: * - izidi prvih tekem.

V nedeljo začenja tudi prva ekipa starejših deklic

Medtem ko je druga ekipa starejših deklic Calcit Volleyballa že odigrala svoj prvi kvalifikacijski turnir, bodo varovanke Žive Cof svoj debi v novi sezoni imele to nedeljo v dvorani OŠ Stranje. Prva ekipa kamniških starejših deklic bo v nedeljo igrala proti ekipama Volleyball Ljubljana I in Ankarana, v nedeljo pa bo v skupini D z gostjami iz Ljubljane in Ankarana igrala tudi druga ekipa Calcit Volleyballa.

Za drugo kamniško ekipo starejših deklic se tekmovanje v kvalifikacijski skupini D državnega prvenstva ni začel najbolj obetavno, saj so varovanke Željane Blagojevič, ki so mlajše od svojih nasprotnic, morale priznati tako premoč Volleyball Ljubljane I kot Luke Kopra. Ker so na prvem turnirju skupine D Ankarančanke premagale tako Ljubljančanke kot Koprčanke, je težko verjeti, da bi mladim Kamničankam uspelo priti do prve zmage, toda zanje je v tej sezoni tako ali tako pomembneje, da si naberejo izkušnje, svoje znanje pa bodo nato skušale potrditi v kategoriji male odbojke. Zato pa se z večjimi ambicijami v novo sezono podaja prva ekipa starejših deklic Calcita.

»V mesecu septembru smo odigrale pet prijateljskih tekem. Za nami je že veliko dela, imamo pa tudi še veliko prostora za napredek. Pozna se nam, da je večina igralk letnik 2000 in so še v lanski sezoni igrale malo odbojko. Večji del bremena bo tako na ramenih Ane Pibernik in Patricije Porovne Černe, ki sta že v lanski sezoni igrali v kategoriji starejših deklic. Ima pa ekipa srečo, da z nami trenirajo še tri kadetinje in mlajše igralke še hitreje napredujejo,« je z delom svojih varovank zadovoljna Živa Cof, s katerimi je bila pred kratkim na krajših pripravah v Planici.

»Pogoji za delo v Planici so bili enkratni. Dvakrat dnevno smo imeli na voljo dvorano, na razpolago smo imeli tudi fitnes, savno, seveda pa ne smemo pozabiti na prelepo okolico, v kateri smo bile. Skušale smo izkoristiti čim več, kar nam je ponujal planiški objekt. Domov smo se vrnile še bolje telesno pripravljene, verjamem, da je tudi ekipa zdaj še bolj povezana in da smo naredili velik korak naprej tudi v tehničnem in taktičnem smislu. Zavedamo se, da so pred nami težke kvalifikacije, kajti poleg naše druge ekipe - proti njej smo igrale dve prijateljski tekmi in še zlasti v drugi, ko je bila tekma odločena šele v tretjem nizu in še takrat na razliko, so nas pošteno namučile -, so v skupini D še Ankaran, Luka Koper in Ljubljana Volleyball I. Z Ankaranom smo lani igrale petkrat in vedno je bila tekma izredno težka. V starejšo kategorijo je odšla pri njih samo ena igralka, pri nas pa pet igralk prve postave. S Koprom smo lani igrali sicer le trening tekmo, vendar so kakovostna ekipa in vemo, da pridno trenirajo,« je pred nedeljskim turnirjem še dodala trenerka prve ekipe starejših deklic Calcit Volleyballa, ki bodo v letošnji sezoni igrale v postavi: Klara Jordan, Patricija Hribar, Daša Ravnikar, ki igrajo tudi že v kadetski ekipi ter Ana Pibernik, Patricija Porovne Černe, Eva Pogačar, Neža Ladink, Veronika Beznik, Sara Siar, Lucijana Kraljevič, Lana Mujanovič, Klara Flerin, Maja Pestotnik, Eva Skvarč in Zala Špoljarič. 

Spored drugega kvalifikacijskega turnirja skupine D

Nedelja, ob 10. uri, dvorana OŠ Stranje: Calcit Volleyball I – Volleyball Ljubljana I, Volleyball I – Ljubljana - Calcit Volleyball II, Calcit Volleyball II – Ankaran, Ankaran - Calcit Volleyball I.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice