Mali grad

Kamničani uspešni na 6. Češnjiškem teku

19.09.2011

 

Letošnjega tradicionalnega teka v Češnjicah se je udeležilo 35 odraslih tekmovalcev in 13 šolskih in predšolskih otrok. Športnemu društvu Češnjice, ki ga vodi Rajko Jeglič, je tudi letos izvrstno uspela organizacija prireditve, v katero so se množično vključili vaščani Češnjic, pa tudi gasilci in drugi občani iz Tuhinjske doline in Kamnika. Prisotne je pozdravila kamniška podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je med drugim pohvalila organizacijo prireditve.

   
   

Šolski otroci so tekli na 1, 2 km dolgi progi, odrasli na 8, 8 km dolgi progi, predšolski otroci pa so pretekli 400 m. Najhitreje je progo pretekel Ivan Hrastovec z Vranskega, drugi je bil Denis Guzej iz Kranja, tretji pa Kamničan Gregor Mlakar iz KGT Papež. Uspešna sta bila tudi Tomo Petek iz ŠD Šmartno, ki je na cilj pritekel četrti in Bojan Kempel iz KGT Papež, ki je bil peti. Zmagovalka med ženskami je bila Polona Kopač iz Kranja, druga je bila Karmen Orehek iz KGT Papež. Tudi pomladek, posebno iz KGT Papež, je uspešno zastopal Občino Kamnik.

Rezultati teka:

Podžupanja Občine Kamnik je najboljšim tekačem podelila medalje, prejeli pa so še lepa darila organizatorja teka. Naslednje leto bo Češnjiški tek spremenil svoje ime in bo posvečen Zdravku Berlicu iz Češnjic.

 

<< Nazaj | Novice