Mali grad

Kamničani tudi letos do osmine finala

08.10.2015

 

Druga moška ekipa Calcit Volleyballa je ponovila uspeh iz lanske sezone, saj se je v pokalnem tekmovanju po zmagi v Radencih s 3:0 (21, 18, 21) uvrstila v osmino finala pokala Slovenije. Tudi letos bo v osmini finala igrala proti branilcu naslova.

V lanski sezoni so varovanci Gregorja Hribarja v osmini finala igrala proti Salonitu iz Kanala, letos jih prihodnji teden čaka prvi obračun z ACH Volleyjem, teden dni pozneje še povratna tekma. Kamničani so v sredo na tekmi četrtega kroga pokalnega tekmovanja slavili v Radencih, sicer prepričljivo, vendar so morali v zmago vložiti veliko napora. Trener Hribar je praktično ves čas igral z isto zasedbo, prvič tudi z Markom Merkunom in Davidom Renkom, ki sta pripravljalni del ves čas trenirala s prvo ekipo, s katero bosta v glavnem tudi v prihodnje, vendar bosta izkušnje nabirala tudi z igranjem v drugi ligi. Ob njima so igrali še Jernej Smrekar, Žan Bezjak, Luka Lazar, Jan Pibernik, ki ga je ob koncu tretjega niza zamenjal Tine Makovec in prosti igralec Metod Golob.

»Načrt je bil, da bi imeli več menjav, toda domačini so igrali zelo dobro, zato nismo želeli v svoji igri ničesar spreminjati,« je po tekmi dejal Hribar, kapetan ekipe Jernej Smrekar pa ga je dopolnil: »Na tekmo v Radence smo odšli z mislijo in željo po zmagi, saj smo vedeli kakšna nagrada naš čaka. Zaradi tega je bil verjetno tudi sam pristop zelo dober. Ekipa Radencev se je izkazala kot močan nasprotnik. Celo tekmo so igrali dobro, še zlasti v prvem nizu, ko so naredili malo lastnih napak. Tudi z naše strani je bila tekma dobro odigrana, saj smo vsak niz zdržali brez večjih nihanj. Ob dobrem sprejemu je bil učinkovit napad, kot tudi igra v obrambi, tako da smo s prikazano igro lahko zadovoljni. Zdaj nas za nagrado čaka tekma z ACH Volleyjem.«

V osmini finala se bo drugi ekipi Calcit Volleyballa pridružila tudi prva ekipa, ki bo svojo prvo tekmo igrala v torek v SIP Šempetru. V osmini finala se igra na dve zmagi.

Drugi izidi četrtega kroga pokala Slovenije

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice