Mali grad

Kamničani slavili na turnirju v Kanalu in Calcitove kadetinje po poteh mladink

30.09.2013

 

Kamničani slavili na turnirju v Kanalu

Včerajšnji dan kanalske odbojke v spomin na »Vojca« so popestrili tudi odbojkarji Calcit Volleyballa, ki so nastopili na turnirju, na katerem je ob domačem Salonitu igral še novogoriški Go Volley. Štirinajst dni pred začetkom državnega prvenstva so najboljšo formo prikazali Kamničani, ki so oba svoja tekmeca premagali brez izgubljenega niza.

Dan kanalske odbojke v spomin na »Vojca« so z združenimi močmi priredili OK Salonit Anhovo – Kanal, ŠL VienPi ter OK Neptun. Na njem so se predstavile vse mlajše selekcije kanalske odbojke, vrhunec pa je bil turnir, na katerem so se pomerile trije slovenski prvoligaši. Na vseh tekmah so ekipe igrale tri nize, s tem, da se je tretji igral kot tie-break, najboljšo igro pa so prikazali odbojkarji Calcita, ki so na svoji prvi tekmi na turnirju – pred tem je Go Volley z 2:1 premagal domači Salonit – v postavi: Tine Kvas, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Jernej Stavbar, Žan Novaljan, Danijel Pokeršnik in Sašo Ribič na mestu prostega igralca, premagali Novogoričane in se jim tudi na ta način maščevali za poraz na kamniškem turnirju prvo soboto v septembru. Z dobro igro so Kamničani nadaljevali tudi na drugi tekmi, v kateri so prvi niz brez večjih težav dobili, bolj zbrani pa so bili tudi v napeti končnici drugega niza. Prav tako so se veselili tudi zmage v tretjem nizu. Na tej tekmi je trener Kamničanov Marko Brumen igral z Martinom Hrastom, Andrejem Štembergerjem Zupanom, Žigo Šternom, Borisem Brusom, Žanom Novljanom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem.

»Z nami ni bilo le Jureta Laknerja, ki ima težave s kolenom, zato pa je prvič v letošnji sezoni igral Danijel Pokeršnik, ki je tudi začel tekmo proti Go Volleyju. Tudi na tem turnirju smo vsi še iskali najboljše kombinacije, zato še nismo videli realnega pokazatelja moči posameznih ekip, se je pa včeraj videlo, da imamo zagotovo 'najdaljšo' klop v ligi, kar bi v primerjavi z drugimi ekipami v novi sezoni lahko bila naša prednost. Na prvi tekmi je nekoliko slabše kot do zdaj, podajal Tine Kvas, a še vedno dovolj dobro, da smo premagali Novogoričane, ki še vedno igrajo brez Jasmina Čuturiča. Kanalce smo v prvem nizu že v uvodu stisnili v kot in prvi niz zanesljivo dobili, v drugem pa je bilo v naši igri malce preveč nezbranosti, toda v končnici smo se le zbrali in tudi v nizu, kot potem tudi v tretjem, zmagali. Žal si je pri Salonitu proti končnici drugega niza gleženj zvil Dane Mijatovič, ki je odšepal z igrišča. Upamo, da ni šlo za hujšo poškodbo in da bo kmalu spet igral. Skratka, s turnirjem v Kanalu smo lahko zadovoljni, že prihodnjo soboto pa bomo videli, ali se je razmerje moči med nami kaj spremenilo, saj bomo vse tri ekipe igrale še na turnirju v Novi Gorici,« je po včerajšnji zmagi na turnirju v Kanalu povedal Aleš Hribar, pomočnik prvega trenerja Calcita Marka Brumna. 

Izidi turnirja v Kanalu

1. krog: Salonit Anhovo - Go Volley 1:2 (19:25, 25:14, 13:15); 2. krog: Go Volley - Calcit Volleyball 0:3 (19:25, 17:25, 17:19), 3. krog: Salonit Anhovo : Calcit Volleyball 0:3 (18:25, 28:30, 10:15).

Vrstni red: 1. Calcit Volleyball, 2. Go Volley, 3. Salonit Anhovo.

Postave ekip na turnirju v Kanalu

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Hrast, Kvas, Ž. Štern, T. Štern, Kotnik, Štemberger Zupan, Stavbar, Novljan, Brus, Ribič – libero. Trener: Marko Brumen.

Go Volley: Koburović, Paliska, Savičič, Gašparin – libero, Bregar, Basaneže, Vrtovec, Križanič, Filiputti, Konjedi, Maraš, Oberdan, Tomič. Trener: Jasmin Čuturič.

Salonit: Krivec, Dos Santos, Česnik, Mijatovič, Čabarkapa, Okroglič, Kovačič – libero, Karnel, Marušič, Sirk, Lazar, Šarić. Trener: Leon Schilling.

Calcitove kadetinje po poteh mladink

S tekmami na kvalifikacijskih turnirjih so z državnim prvenstvom začele tudi kadetinje. Kamničanke so v prvem krogu skupine A igrale na turnirju v Novem mestu in prepričljivo prišle do dveh zmag in s tem tudi do vodstva v svoji skupini.

Na turnirju v Novem mestu so varovanke Francija Obolnarja na svoji prvi tekmi igrale proti domači ekipi, ki so bile brez pravih možnosti za uspeh. Podoben potek je imela tudi njihova druga tekma, ko so se pomerile z ekipo Kostak-Elmont iz Brestanice.

»Za zdaj so naše igralke očitno v tej skupini najboljše. Razen prvega dela prvega niza proti Novemu mestu, ki smo ga začeli preveč nervozno in z napakami, smo v nadaljevanju igrali dokaj dobro. Predvsem so se igralke umirile, in ko so zmanjšale število lastnih napak, se je točkovna razlika začela večati in pozneje se nam ni bilo treba bati za zmagi,« je igro kadetinj Calcita pohvalil njihov trener Franci Obolnar.

Kadetinje Calcit Volleyballa so na turnirju v Novem mestu igrale v postavi: Patricija Poravne Černe, Špela Lazar, Eva Pogačar, Ana Špoljarič, Ana Pibernik, Tjaša Gadža, Lucijana Kraljevič, Patricija Hribar, Tjaša Gregorinčič, Klara Jordan, Lara Koritnik, Neli Šubelj, Klara Kregar in Neža Repnik.

Izidi turnirja v Novem mestu

Calcit Volleyball - TPV Novo Mesto 2:0 (14, 10), Kostak-Elmont – Škofja Loka 2:1, Calcit Volleyball – Kostak-Elmont 2:0 (14, 11), Novo mesto – Kostak-Elmont 2:0.

Vrstni red: 1. Calcit Volleyball 4 (4:0), 2. Novo mesto 2 (2:2), 3. Kostak-Elmont 2 (1:2), 4. Kostak-Elmont Brestanica 0 (1:4).

Besedilo in fotografiji: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice