Mali grad

Kamničani s Srcem Slovenije na obisku v Zgornje-Savinjski dolini

18.04.2019

 

Kamničani s Srcem Slovenije na obisku v Zgornje-Savinjski doliniLokalna akcijska skupina Srce Slovenije je v petek, 12. aprila 2019, organizirala strokovno ekskurzijo z ogledom dobrih praks na območju Lokalne akcijske skupine Zgornje-Savinjske in Šaleške doline za svoje člane in druge zainteresirane prebivalce iz občin Šmartno pri Litiji, Litija, Dol pri Ljubljani, Kamnik, Lukovica in Moravče.

Ustavili so se v Gornjem Gradu, Ljubnem ob Savinji, Logarski dolini in Solčavi. Udeleženci so bili navdušeni nad predstavljenim razvojnim delovanjem, ki temelji na ohranjanju naravne in kulturne dediščine, tako snovne kot nesnovne. V programu so skozi slikovita pripovedovanja lokalnega vodnika Marka Slapnika doživeli rezultate različnih projektov, sofinanciranih iz evropskih sredstev LEADER in CLLD, katerih skupni cilj je ohraniti za prihodnje rodove tisto, kar so imeli v preteklosti. Pri načinu delovanja in vsebinah so našli veliko vzporednic med obema območjema, zato se že veselijo prihodnjih sodelovanj.

Med udeleženci je bilo kar 19 občanov Kamnika, med njimi tudi Barbara Strajnar, predstavnica Občine Kamnik, ki je svoje vtise strnila takole: »Želim se zahvaliti za današnji dan in večletno uspešno sodelovanje z LAS Srce Slovenije, saj opravljajo delo zelo zavzeto. Takšno sodelovanje, kot smo ga lahko začutili tudi danes v LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline in s katerim se lahko pohvalimo tudi mi, je redkost in za to smo lahko hvaležni.« Njenim besedam se je pridružil tudi Jože Korošec, ki sodeluje z LAS Srce Slovenije že vrsto let: »Za nami je zelo lep, pester in zanimiv dan. Spoznali smo veliko etnoloških posebnosti v lepi Zgornje Savinski dolini. Domov odhajamo polni doživetij in lepih vtisov.«

Podrobnosti o ekskurziji najdete na spletni strani www.las-srceslovenije.si. Projekt sofinancira Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014 – 2020. Za vsebino je odgovoren LAS Srce Slovenije.

Besedilo in fotografiji: Tina Vatovec, LAS Srce Slovenije


<< Nazaj | Novice