Mali grad

Kamničani na krajšo turnejo po Italiji

20.09.2016

 

Pred odbojkarji Calcit Volleyballa je izredno naporen vikend, v katerem bodo odigrali štiri pripravljalne tekme. Prvi dve na krajši turneji v Italiji, v Brescii in Monzi, drugi dve v soboto na turnirju v Kanalu. Trener Gašper Ribič bo na pot vzel vse igralce, na katere bo računal v novi sezoni, doma bosta ostala le mladi Teo Podobnik in Domen Kotnik, ki ima še vedno težave s hrbtom.

Prejšnji teden kamniški odbojkarji niso imeli pripravljalnih tekem, zato pa so zdaj pred njimi štiri močne preizkušnje, ki se jih strokovno vodstvo in igralci že veselijo. Predvsem to velja za tekmi v Italiji, kjer se bodo v sredo pomerili z A-2 ligašem iz Brescie, dan pozneje še z ekipo iz Monze, ki igra v najmočnejši italijanski ligi.

»Pred nami je pester teden in morda tudi najtežje preizkušnje pred začetkom državnega prvenstva. Vsi nasprotniki bodo kakovostni, tako da bo to dober test za nas, da vidimo, kje smo trenutno in da se preizkusimo z nasprotniki, ki igrajo na visoki ravni. Te tekme nam bodo pomagale, da vidimo, kako močni smo. Želim si videti, kako se bomo na tekmah držali stvari, ki smo jih delali na treningih in ali smo jih sposobni prenesti na tekmo, predvsem pa, kako se odzovemo, ko nasprotna ekipa 'pritisne' s servisi, kako lahko zdržimo in kako kakovostno proti takšnim ekipam odigramo,« je pred jutrišnjim odhodom v Italijo dejal Gašper Ribič, ki bo na pot vzel 12 igralcev. Doma bosta ostala Domen Kotnik, ki še ima težave s hrbtom in Teo Podobnik.

Kamničani bodo z Brescio igrali v poznih večernih urah, začetek tekme bo okoli 21. ure, v četrtek bodo ob 18. uri igrali z Monzo, po tekmi pa se vračajo domov. V petek jih čaka lažji trening, v soboto na turnirju v Kanalu pa tekmi z domačim Salonitom in ACH Volleyjem. 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice