Mali grad

Kamničani imamo državnega prvaka v odbojki na mivki

31.07.2013

 

Danijel Pokeršnik, ki bo tudi v novi sezoni nosil dres Calcit Volleyballa, je na DP v Kranju samo še enkrat več potrdil, da je eden najboljših slovenskih igralcev odbojke na mivki. Dve leti zapored je bil najboljši z bratom Janom, ki bo v novi sezoni igral za ACH Volley, letos pa je naslov državnega prvaka v odbojki na mivki osvojil z Juretom Petrom Bedračem. Jutri bo Danijel star 29 let in ob tej priložnosti mu OK Calcit Volleyball želi vse najboljše.

Korektor Kamničanov že nekaj sezon blesti v odbojki na mivki in to ne glede nato, s kom je v ekipi. V zadnjih letih je na državnih prvenstvih in slovenskih turnirjih zmagoval z bratom Janom, v letošnji sezoni pa z Juretom Petrom Bedračem, s katerim sta na minulem DP v Kranju zasluženo osvojila prvo mesto. Za Danijela je bil to že tretji zaporedni naslov državnega prvaka v odbojki na mivki.

»Odbojka na mivki je resnično moja velika ljubezen, čeprav bi bilo morda bolje, če bi rekel, da je žoga, pa najsi bo tista za odbojko na mivki ali za dvoransko odbojko, tista, ki jo imam najraje. Če bi bili v Sloveniji boljši pogoji za igranje odbojke na mivki, bi se verjetno popolnoma osredotočil nanjo, vendar to žal ni možno, tako da ostajam 'polovičkar', se pravi, malo na mivki, nekaj več v dvorani, toda tako pač je. Pred začetkom letošnje sezone odbojke na mivki sva se z bratom Janom odločila za ločeni poti, tudi zaradi njegovih obveznosti v slovenski reprezentanci, toda tudi z Juretom sva se dobro ujela tako na igrišču kot izven njega. Mislim, da smo do zdaj odigrala nekaj dobrih tekem, nekaj bi jih lahko tudi boljše, vendar sem za zdaj zadovoljen z doseženim v tej sezon odbojke na mivki,« je pogovor začel Danijel Pokeršnik, ki pogreša večje število turnirjev na slovenskih tleh. Temu primerno je tudi slabša konkurenca, saj se vse manj igralcev dvoranske odbojke odloča, da bo poletje preživelo na mivki.

»Vsekakor bi v Sloveniji potrebovali vsaj dva turnirja več in škoda je, da ni več takšne serije turnirjev, kot je bila v preteklih letih. Prepričan sem, da bi se v tem primeru več igralcev dvoranske odbojke odločilo za igranje na mivki. Tu še zlasti mislim na reprezentante, ki pa imajo zelo malo časa za igranje odbojke na mivki. Ampak dejstvo je, da je iz sezone v sezono manj igralcev, ki igrajo odbojko na mivki in morda bi se morali zgledovati po Avstriji, Švici …, kjer je vse skupaj na višji ravni in kjer delujejo tudi profesionalne ekipe, tako da so selekcije že v mlajših kategorijah. Pri nas kaj takšnega ni možno, vse skupaj je prepuščeno stihiji in sposobnostim igralcev, kako so si sposobni zagotoviti potrebna finančna sredstva. Ne vem, morda bi bilo dobro, če bi odbojka na mivki imela svojo zvezo.«

Pred državnim prvenstvom sta bila Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač v vlogi favoritov, to vlogo sta nato tudi upravičila. Vendar sta se za končno zmago morala zelo potruditi.

»Že v skupini sva obe tekmi igrala na polno in v njej nisva imela večjih težav, zato pa v četrtfinalu naletela na neugodna brata Vrhunc, proti katerima sva v preteklih letih že z bratom Janom vedno imela težave. Tekma je bila zelo napeta, o čemer pove že sam izid, saj sva prvi niz dobila z 21:19, drugega pa z 21:18, s tem, da sva v prvem nizu že krepko zaostajala za njima, a sva nato v končnici ta zaostanek izničila. V polfinalu sva z odlično igro premagala Potočnika in Šmuca, medtem ko sva v drugem nizu po najinem vodstvu s 16:12 očitno že razmišljala o finalu, namesto, da bi do konca igrala zbrano, kar se nama je maščevalo. Na srečo sva v tretjem nizu spet zaigrala bolje in zmagala, pa tudi v finalu sva se morala proti Ponikvarju in Mohoriču krepko potruditi za zmago, zato je ta naslov še toliko slajši.«

Vendar pa turnir za državno prvenstvo ne bo zadnji Danijelov turnir v odbojki na mivki, čeprav bodo že v četrtek, 1. avgusta, odbojkarji Calcit Volleyvballa začeli s pripravami na novo sezono.

»Že konec tega tedna bova igrala na odprtem prvenstvu Hrvaške v Pulju, potem pa bova videla, ali bova lahko igrala na turnirju CEV-a v Vaduzu, vendar se bojim, da nimava ravno veliko možnosti, saj sva šele okoli dvajsetega mesta na čakalni vrsti. Če ne bova šla v Vaduz, bova šla na kakšen turnir v Avstrijo. To pomeni, da bom za nekaj dni zamudil na začetek priprav, vendar sem se o tem že pogovoril s trenerjem Markom Brumnom in predsednikom kluba Gregorjem Hribarjem, ki sta mi dovolila to odsotnost. Moram reči, da so mi v klubu šli na roke. Verjetno bom imel dva, tri tedne nekaj težav z menjavo podlage. Glede telesne pripravljenosti se ne bojim, saj sem ves čas v pogonu. Manjka mi le malo več fitnesa, tako da bom moral dobiti nazaj kakšen kilogram, dva mišične mase in verjamem, da bom potem kmalu spet v želeni formi,« zatrjuje igralec, ki je imel po odličnem začetku v lanski sezoni težave s poškodbo gležnja, po njej pa mu nikakor ni več uspelo priti v želeno formo.

»Po tisti poškodbi gležnja sem se 'lovil' celo sezono, da bi le prišel v tisto formo, ki sem si jo želel, vendar mi ni uspelo sestaviti dveh, treh dobrih tekem skupaj, predvsem pa ni bilo kontinuitete. Vse skupaj me je še toliko bolj jezilo zato, ker poškodba gležnja ni bila ne vem, kako huda poškodba, žal pa je rehabilitacija trajala dlje, kot sem si želel. Verjamem, da bo letošnja sezona boljša.«

Žal pa v tej sezoni Kamničani ne bodo igrali v srednjeevropski ligi.

»Kolikor sem seznanjen, v tej sezoni res ne bomo igrali v srednjeevropski ligi, kar je škoda, toda tekem zato ne bo nič manj. Igrali bomo v pokalu challenge, tako da bomo prisotni tudi na evropski sceni, zato pa bomo vso pozornost lahko namenili obema domačima tekmovanjema. Mislim, da imamo na papirju malenkost slabšo ekipo od lanske, vendar je tako bolj ali manj v vseh klubih, zato sem prepričan, da se bomo tudi v tej sezoni borili za najvišja mesta. ACH Volley bo verjetno spet razred zase, drugo mesto pa bo čisto realno dosegljivo,« je prepričan igralec, ki bo jutri praznoval svoj 29. rojstni dan.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: www.oktriglav.si


<< Nazaj | Novice