Mali grad

Kamničani dvakrat neodločeno

09.09.2017

 

Odbojkarji Calcit Volleyja so v petek in soboto odigrali še dve pripravljalni tekmi. Na domačem igrišču so se s kranjskim Triglavom razšli z neodločenim izidom 2:2 (19, -25, 21, -26), neodločeno, 2:2 (23, -20, -21, 16) pa so igrali tudi v soboto v Mariboru. Prihodnji teden bodo Kamničani v sredo gostovali v Kranju, v soboto pa bodo gostili Salonit Anhovo.

Proti odbojkarjem iz Kranja je trener Calcit Volleyja Gašper Ribič priložnost ponudil vsem igralcem, zaradi vnetja pokostnice ni igral Maxson Perreira, celotno srečanje pa sta igrala le Timotej Ratek in Jure Lakner. Domači odbojkarji so nekaj več težav imeli v napadu, v tem elementu igre so bili malenkost boljši Kranjčani, zato pa so bili boljši v bloku. S petimi bloki se je izkazal Žan Novljan, pri gostih je pet točk z blokom dosegel Jure Jenko.

Za Calcit Volley so igrali: Klemen Hribar – libero, Metod Golob – libero, Žan Novljan 9, Timotej Ratek 6, Radoslav Gil 4, Primož Vidmar 10, Jure Okroglič 9, Sašo Štalekar 4, Tine Kvas, Jure Lakner 9, Domen Kotnik 10 in Andrej Štembergar Zupan 7. V kranjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Žiga Lužovec z 20-timi točkami, dve manj pa je dosegel Miha Mali.

V Mariboru se je v kamniško ekipo vrnil Maxson Pereira, zato pa tokrat ni bilo Timoteja Ratka, ki ima težave z ramo. Brazilski korektor je bil na parketu vse štiri nize, tako kot tudi Sašo Štalekar in Klemen Hribar. Kamničani so tokrat nekaj več težav imeli na sprejemu, rezerve so tudi še v napadu,  spet pa so bili boljši v bloku.

»Na vseh treh tekmah smo nekoliko menjavali postavo, saj preizkušamo določene variante. To je tudi namen teh pripravljalnih tekem, da vidimo, kako igralci delujejo drug z drugim. Zanimalo nas je tudi, kako sodelujejo z obema podajalcema in podobno bo tudi prihodni teden, ko bomo še enkrat igrali s Kranjčani ter nato v soboto še s Kanalci,« je po tekmi v Mariboru dejal Ribič, ki je za zdaj najbolj zadovoljen z igro, ki jo njegovi varovanci kažejo v bloku.

»Ne bom rekel, da je naš blok že idealen, a smo bili na vseh treh tekmah boljši od naših nasprotnikov. Na trenutke smo dobri tudi na servisu, vendar še vedno premalo vršimo pritisk na nasprotne sprejemalce, še vedno pa se lovimo na relaciji podajalec – napadalci, toda tudi tu smo vsako tekmo boljši in verjamem, da se bomo kmalu našli tudi v tem elementu igre,« je prepričan trener Calcit Volleyja.

Proti Mariborčanom so danes za Calcit Volley igrali: Maxson Pereira 13, Klemen Hribar – libero, Metod Golob, Žan Novljan 2, Radoslav Gil, Primož Vidmar 6, Jure Okroglič 6, Sašo Štalekar 12, Tine Kvas 1, Jure Lakner 5, Domen Kotnik 6 in Andrej Štembergar Zupan. V letošnji sezoni prenovljeni mariborski ekipi, ki jo spet vodi nekdanji slovenski reprezentant Sebastijan Škorc so bili najbolj učinkoviti Jernej Detela s 15-timi točkami, po eno manj pa sta dosegla Miomir Crnjanski in Alan Košenina.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice