Mali grad

Kamničani dokončno brez Planinca

23.08.2013

 

Za odbojkarje Calcit Volleyballa se pogovori med predsednikom kluba Gregorjem Hribarjem in Janom Planincem niso končali uspešno, saj je dozdajšnji kapetan Kamničanov v ponedeljek podpisal pogodbo z Mariborčani. »Pritegnila me je vizija kluba, Videl sem nov izziv in novo zgodbo. Upam, da jo bomo uspešno izpeljali do konca. Tudi v slovenski ligi se je treba dokazati in priti čim dlje. Ko bo sezona stekla, se ne bomo ustavljali,« je ob podpisu pogodbe povedal Planinc. To pomeni, da bodo varovanci Marka Brumna, ki še naprej marljivo trenirajo, ostali le na treh sprejemalcih, saj novega igralca, vsaj za zdaj, ne bodo iskali.

»Finančne razmere nam ne dovoljujejo nakupa še enega igralca. Očitno je Planinc v Mariboru dobil boljše pogoje kot pri nas in odločil se je, kot se je. Seveda bi raje videl, če bi ostal pri nas, toda po drugi strani imamo tri enakovredne igralce na sprejemu. Vsi trije so še zelo mladi in za slovenske razmere tudi perspektivni. Domen Kotnik in Žiga Štern bosta zdaj več igrala, prevzeti pa bosta morala tudi več odgovornosti. V lanski sezoni sta dobivala samo drobtinice. Oba sta odigrala tudi nekaj dobrih tekem, Štern recimo ob tisti nepozabni zmagi proti ACH Volleyju in oba sta že dokazala, da sta vredna zaupanja. Imamo tri dobre sprejemalce in trenutno se niti ne ve, katera dva bosta začela v prvi postavi,« je ob odhodu Planinca v Maribor dejal Brumen, katerega bolj skrbi poškodba Danijela Pokeršnika.

»Na včerajšnjem treningu mu je nenadoma zatekel komolec, tako da je moral zaključiti z njim. Odšel je na urgencu, kjer so ugotovili, da načeloma ni nič hujšega, zato upam, da bo v ponedeljek že lahko začel normalno trenirati. Če pa bodo z njegovim komolcem večje težave in če mesec dni ali dva ne bo mogel trenirati, potem to za nas ne bo najbolj ugodno,« je nekoliko v skrbeh zaradi težav Danijela Pokeršnika trener Kamničanov, ki ima na treningih štirinajst igralcev, saj z njimi trenira tudi Artjom Bajdak, ki sicer igra na mestu sprejemalca.

»Artjom je na naših treningih le gost, je zelo hvaležen igralec, po kakovosti zelo blizu našim igralcem, vendar ker ima italijansko državljanstvo, za nas v tem trenutku ni zanimiv. Sicer pa, v lanski sezoni smo imeli 'dolgo' klop, pa smo se kljub temu znašli v težavah, ko sta bila poškodovana oba naša korektorja in tudi, ko se je poškodoval Jernej Stavbar, se nam je to poznalo. V novi sezoni bo klop nekoliko 'krajša', vendar upam, da bo športna sreča na naši strani in da jo bomo odnesli brez hujših poškodb in bolezni. Je pa res, da je lažje organizirati trening, če imaš na voljo štirinajst igralcev, toda tudi, če jih je manj, to ne bi smela biti težava,« poudarja Brumen, ki je še naprej zadovoljen s prizadevnostjo, ki jo na treningih kažejo kamniški odbojkarji.

Pred nekaj dnevi so imeli Calcitovci tudi že prvo tekmo v pripravljalnem obdobju, vendar jim nasprotnik ni bil najbolj kos. Namesto proti reprezentanci Katarja so v Mariboru igrali proti kadetom Bahrajna. »Še največ smo od te tekme imeli v tistem nizu, ko so med sabo igrali naši starejši in mlajši igralci. Naši mladi levi so pokazali 'zobe' in starejši igralci se bodo morali potruditi, da bodo zadržali svoje stolčke. Sicer pa je že znano, katere ekipe bodo 7. septembra igrale na našem turnirju. Ob Salonitu, Go Volleyju in nas, bodo v Kamniku igrali tudi Sobočani, s Panvito Pomgradom pa bomo dan prej igrali še eno prijateljsko tekmo. Zadnjo soboto v septembru nas čaka še turnir v Kanalu, generalka pred začetkom državnega prvenstva pa bo v Novi Gorici. Seveda to ne bodo edine tekme v pripravljalnem obdobju. Če bo vse po sreči, bomo v Mariboru igrali proti reprezentanci Kameruna. Vsaj upam, da bo temu res tako,« je pred današnjim popoldanskim treningom še dejal Marko Brumen.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice