Mali grad

Kamničani do novih treh točk

27.10.2013

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa so na sosedskem derbiju proti ekipi Astec Triglava vknjižili nove tri točke, čeprav z igro niso ravno blesteli. Na trenutke so igrali zelo dobro, domiselno, na trenutke pa so delali vse preveč lastnih napak. Toda najbolj pomembne so točke, ki jih držijo v vrhu prvenstvene lestvice. V prihodnjem krogu bodo Kamničani gostovali v Murski Soboti pri Panviti Pomgradu. Tekma bo danes teden ob 19. uri.

Calcit Volleyball – Astec Triglav     3:0 (17, 22, 24)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik. 250 gledalcev. Sodnika: Merhar (Maribor) in Gril (Limbuš).

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar – libero, T. Štern 5, Kvas 1, Pokeršnik 6, Ribič – libero, Štembergar Zupan 5, Brus 5, Hrast, Stavbar 2, Kotnik 8, Ž. Štern 7. Trener: Marko Brumen.

Astec Triglav: Lužovec 9, S. Hafner, Bilandžič 3, Mrak, Vene, Rop 13, Bežek – libero, Kržišnik 1, T. Hafner 4, Kök 3, Rezar 7. Trener: Matej Maček.

Kranjčani so v Kamnik prišli po dveh porazih na domačem igrišču, v drugem krogu so bili prosti, medtem ko so odbojkarji Calcita v prejšnjem krogu slavili v Mariboru, na prvih dveh domačih tekmah pa so najprej premagali Ravenčane, pred tednom dni pa so izgubili s Kanalci. Toda ne glede na trenutni položaj na lestvici so bili obračuni med kamniškimi in kranjskimi odbojkarji vedno zanimivi in napeti, vendar so bili nocoj v prvem nizu varovanci Marka Brumna ob boljšem sprejemu in učinkoviti igri v napadu ves čas v nadrejenem položaju. Calcitovci so si v postavi Tine Kvas na mestu organizatorja igre, Andrej Štembergar Zupan in Domen Kotnik na sprejemu, Boris Brus in Jernej Stavbar v bloku, Danijel Pokeršnik na mestu korektorja ter Klemen Hribar kot prosti igralec pridno nabirali točke in na drugi tehnični odmor odšli že s kar šestimi točkami naskoka. Ko je po uspešnem napadu Andreja Štembergar Zupana, za katerega je bila to prva tekma proti svojem matičnem klubu Calcit povedel z 22:15, je bila usoda Kranjčanom v prvem nizu zapečatena. Zmago v uvodnem nizu je za Kamničane potrdil Domen Kotnik.

V drugem nizu v domači ekipi ni prišlo do menjav, tako kot tudi ni v gostujoči vrsti – Kranjčani so v Kamnik prišli brez obolelega Jureta Močnika -, ki je igrala v postavi Gašper Kržišnik, Žiga Lužovec, Sašo Rop, Tim Hafner, Rok Rezar in Miha Bežek na mestu prostega igralca. Kamničani so nadaljevali z dobro igro, vendar le do prvega tehničnega odmora, ko so po bloku Kotnika povedli z 8:4. Sledilo je obdobje številnih lastnih napak, kar so gostje izkoristili in s štirimi zaporednimi točkami so domačine na osmi točki ujeli, z blokom Žige Lužovca in po napaki Kotnika pa so celo povedli s 13:10. Že pred tem se je Marko Brumen odločil za dvojno menjavo, in sicer je Martin Hrast zamenjal Tineta Kvasa, Tonček Štern pa Danijela Pokeršnika, kar se mu je obrestovalo, kajti ekipi sta bili na trinajsti točki spet skupaj. Toda Kamničani so kar dva napada poslali v avt in odbojkarji Triglava so jim spet pobegnili za tri točke. Tako je bilo vse do izida 20:17, ko so z učinkovitostjo v napadu težave imeli kranjski odbojkarji in po uspešnem napadu Žige Šterna je na 21. točki sledilo novo izenačenje. Predzadnje v drugem nizu, kajti brata Štern sta v končnici poskrbela za Calcitovo vodstvo z 2:0 v nizih.

Medtem ko je gostujoči trener Matej Maček, ki je kar nekaj let bil pomočnik Marka Brumna v Astec Triglavu, tudi v tretjem nizu nadaljeval v nespremenjeni zasedbi, je domači strateg niz začel z ekipo, ki je končala drugi niz. Uvod v tretji niz je bil za domačo ekipo uspešen, saj je povedla s 3:0 in 6:2, na prvi tehnični odmor pa je odšla z dvema točkama prednosti. Z delnim izidom 4:0 so pobudo prevzeli gostujoči odbojkarji, zato je Marko Brumen v igro vrnil Andreja Štembergar Zupana, ki je zamenjal Domna Kotnika. Vendar so Kranjčani še naprej vajeti igre držali v svojih rokah in po točki Rezarja so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Domači trener se je odločil še za eno dvojno menjavo na tekmi in v igro vrnil Kvasa in Pokeršnika, iz igre pa poslal Hrasta in Tončka Šterna. S to menjavo je zadel v polno, kajti z delnim izidom 8:1 so na servis Štembergar Zupana prišli do visokega vodstva z 22:17, vodili pa so tudi že s 24:19. Namesto, da bi tekmo mirno pripeljali do konca, so gostom dovolili pet točk zapored. Brumen je v igro vrnil Kvasa in Tončka Šterna in tudi z nekaj sreče so Kamničani le prišli do težko priborjene zmage.

Izjavi po tekmi

Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: »V letošnji sezoni nam na domačem igrišču nikakor ne steče igra. Čim imamo težave na sprejemu, se pojavijo težave v organizaciji igri, nato se 'izgubijo' še napadalci. Danes smo bili spet preveč mlačni, preprosto ni bilo tiste prve odločnosti, ko veš, da boš napad zaključil. Nize smo sicer začenjali dobro, nato pa se po eni napaki sistem podre in ne delujemo več, kot bi morali. Mislim, da smo premalo odločni, preveč razmišljamo o tem, da ne smemo zgrešiti, potem pa pozabimo igrati in zato grešimo še toliko bolj. Navkljub vsemu moram pohvaliti igralce, saj so dali vse od sebe, moram pa reči, da nas je danes reševala 'dolga' klop, kajti ko je igralec prišel v krizo, je namesto njega v igro prišel nekdo drug in ga običajno dobro nadomesti. Menjave so se nam tokrat obrestovale.«

Matej Maček, trener Astec Triglava: »Ne samo, da smo bili blizu vsaj častnemu nizu, temveč vsaj točki. Vendar smo naredili veliko več lastnih napak od njih, kar je na koncu odločalo. S samo igro sem lahko zadovoljen, tu mislim na samo obrambo, vendar smo na trenutke igrali preveč na silo, kajti Kamničani so bili danes zreli, da bi jim vzeli kakšno točko. V tretjem nizu nas je 'pokopal? Štembergar Zupan s svojo odlično serijo servisov, toda kljub temu smo jih v končnici ujeli, vseeno pa nam je popustila zbranost, da bi prišli do zmage v tem nizu. Ampak ne glede na to, v naši igri je bil viden napredek, lahko pa nam je žal, da nismo iztržili kaj več, kot poraz brez osvojenega niza.«

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice