Mali grad

Kamničan Miro Kregar pred dvojnim maratonom šesti

30.11.2014

 

Slovenski triatlonec Miro Kregar je po drugem dnevu svetovnega prvenstva v Ultramanu na Havajih na šestem mestu. Po desetih kilometrih plavanja in 421 kilometrih kolesarjenja je Kamničan, branilec lanskoletne zmage, slabi dve uri za vodilnim Avstralcem Craigom Percivalom. Triatlonce čaka še dvojni tekaški maraton, kjer je Kregar najmočnejši.

Percival je najhitreje opravil že plavalni del. Avstralec je dobro nadaljeval tudi iz vode, z uvodnimi 145 kilometri na kolesu je dobro opravil in po prvem dnevu vodil s 45 minutami in 43 sekundami pred Nemcem Tobiasom Winnemöllerjem. Kregar je uvodni dan končal na devetem mestu.

Drugi dan so tekmovalci opravili še s preostalimi 276 kilometri na kolesu, Percival pa je prednost pred Nemcem povečal na 54 minut. Slovenski predstavnik je napredoval na šesto mesto, imel pa je kar nekaj težav.

Po vzhodnem delu otoka je tekmovalce motil dež, ob vožnji z vulkanov v nalivu pa je še s tremi tekmovalci zgrešil zavoj in naredil še dodatnih ter nepotrebnih pet kilometrov. Ko so znova ujeli tekmece in jih začeli prehitevati, pa je Kregar predrl še zračnico. Nekaj minut je moral nadaljevati peš, zračnico pa je dobil od nemške ekipe. Za nameček je nato ostal še brez pijače na delu proge, kjer spremljevalna vozila na morejo zraven, so sporočili iz Kregarjeve ekipe.

Pred zadnjo disciplino ultramana, 84 kilometri teka, je Kregar še v boju za stopničke. Za tretjeuvrščenim Čehom Petrom Kotlandom zaostaja nekaj manj kot eno uro, drugouvrščeni Winnnemüller je še osem minut pred njim. Kregar je v sedmih tekaških nastopih na lavinih poljih izgubil le enkrat.

Vir: STA


<< Nazaj | Novice