Mali grad

Kamfest 2020 je zakorakal v drugo polovico

12.08.2020

 

Kamfest 2020 je zakorakal v drugo polovicoLetošnji, že 17. Festival Kamfest se z današnjim dnem preveša drugo polovico. Od petka naprej, ko je Kamfest zavzel mestno središče, so obiskovalci lahko uživali v koncertih različnih glasbenih izvajalcev; žanrska pestrost glasbenega programa na odre tako privablja publiko vseh generacij.

Še vedno se lahko vsak dan sprehodite po sejmu Diversity. Na zidu pri KČ Barutana pa si je moč ogledati razstavi Ivana Mitrevskega: Volkulja Bela in čarobni gozd ter Dušana Letnarja: Fotografije iz Barutane, v sklopu vodenih ogledov po KČ Barutana pa tudi Koruzno polje Nine Koželj. Likovno je bil obarvan tudi torek, saj je v Galeriji Pogled potekala otvoritev razstave Žarka Vrezca: zaRIski.

Dogajanje na odrih je včeraj s cirkuškimi vragolijami odprl Lev s sivo brado v Parku Evropa, ki ga je zvečer napolnila atmosferična elektronika tetemete in umetniški pop pristop Bombyx Lori. Izvrstna kombinacija je poskrbela za še en izvrsten večer na Večernem odru. V mekinjskem samostanu se je bilo nad močjo družabnih omrežij možno zamisliti ob filmu Moj najboljši profil, na Zapricah pa sta za prav posebno glasbeno doživetje poskrbela Duo Mori & Ofak.

Na Mestnem odru je s primorskim glasom zažigal in po rockovsko navdušil ušesne brbončice Jure Lesar z bendom, na odru KČ Barutana pa je Godalkanje obeležilo desetletnico delovanja. Ni vnemar povedati, da je le-to nastalo prav na Kamfestu; tokrat so se ponosno vrnili in godli v obliki Fiddle Gang Jam.

Danes nadaljujemo. Saj se vidimo, kajne! Ob upoštevanju vseh ukrepov, seveda.

Sreda, 12. avgust

____________________

* Vstopnina: 5 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.

Več informacij o dogodkih in prizoriščih letošnjega Kamfesta je dostopnih na uradni spletni strani Kamfesta 2020, in sicer na povezavi www.kamfest.org.

Se vidimo na Kamfestu 2020!

Besedilo: organizacijska ekipa Festivala Kamfest
Fotografije: Kamfest 2020


<< Nazaj | Novice