Mali grad

Kamfest 2018 že na polovici festivalskega vrveža

15.08.2018

 

Kamfest 2018 že na polovici festivalskega vrvežaKamfest letos polni odre v Keršmančevem parku, del festivala, natačneje letni kino, se odvija v Mekinjskem samostanu, prav posebni dogodki pa so na ogled na začetku nekdanje smodnišnice v Katzenbergu in na mobilnem odru, ki vsak dan kroži po različnih mestih. Torej 15 prizorišč ob 15. rojstnem dnevu največjega regijskega poletnega festivala.

Danes, 15. avgusta 2018, si lahko na festivalu Kamfest ogledate:

Čarobni Canzoniere Grecanico Salentino

Četrti festivalski dan je minil v čarobnosti italijanske skupine Canzoniere Grecanico Salentino, ki nas je dodobra spoznala s plesom »pizzica tarantata«, ki sicer sodi v širšo kategorijo ljudskih plesov, znanih pod imenom tarantella. Koncert je prevzel vse zbrane in manj zbrane poslušalce, ki so koncert pospremili s plesočimi koraki in bučnim aplavzom. Bravissimo!

Dan smo preživeli tudi v odlični predstavi o Obisku dr. Eka iz Gledališča FRU- FRU ter na prelepem vrtu Frančiškanskega samostana v družbi Gregorja Čušina ob spremljavi harmonike prebirali Nepopolne rime: Zverzirane zgodbe stare zaveze.

V Mekinjskem samostanu smo si ogledali film Petra Bratuša »Prebujanja«, ter v večer zažagali z Olfamožem in njegovim Olfamoštvom.

MRFY navdušili obiskovalce

V tretjem kamfestovskem dnevu smo se že navadili na ritem, ki ga zapoveduje kamniški festival. Prijetno nedeljo smo preživeli v družbi naših najmlajših ob ogledu predstave Jošta Jesenovca in Teje Bitenc: Dedek in vnuk. Festivalska pot Mobilnega odra nas je nato popeljala do ene najlepših lokacij festivala - na grad Zaprice, kjer smo se prepustili zvokom prekmursko-tolminsko-kraškega tria Širom, ki je poslušalce preko edinstvenega zvoka, ki je kombinacija klasičnih, tradicionalnih in ročno izdelanih glasbil, popeljal v divje, glasbenoeksperimentalne vode.

V nedeljski večer so nas popeljali že konkretno uveljavljeni slovenski MRFY. Na spletu je bilo zaslediti opis, ki bolje ne bi mogel opisati občutkov ob njihovem koncertu: »Tisti občutek, ko te uvodna skladba albuma po desetih sekundah zaustavi pri tem, kar počneš, te preseka in vse, kar ti še ostane, je, da ji aktivno prisluhneš do konca trajanja. To je zvok skupine MRFY«. Bolj se ne bi mogli strinjati.

Kot se za večer kakovostne glasbe spodobi, smo ga zaključili s koncertom prav zares domačih Spock studios, ki so nam odprli zvočni prostor in približali repetitivno plesno elektroniko in nam subtilno nakazali rockersko surovost.

Prvi kamfestovski vikend je za nami in pričenja se nov festivalsko obarvan teden, poln izzivajočih predstav, glasbenih poslastic in performansov, ki širijo naša obzorja.

15. Kamfest je odprt

Letošnje leto smo ga popestrili z dodatnim Mobilnim odrom, ki obiskovalce vsak dan razveseljuje na drugi lokaciji. Glavni oder tudi letošnje leto ostaja pod lučkami v Keršmančevem parku.

Prvi festivalski dan smo kot ponavadi pričeli z družinskim športno-ustvarjalnim dogajanjem Diversity in KUFR sejmom, ob 18. uri pa se je na Otroškem odru odvila prisrčna predstava Leje Menard, Trobla in ključ. Ko se je dan prevesil v mrak, se je dogajanje preselilo pred glavni oder, ki so ga otvorili legendarni kamniški Arche.

Čutiti je bilo nepopisno veselje ob ponovnem srečanju kamniškim rokerjev. Kot se za petek v Kamniku spodobi, smo se na Mobilnem odru v parku Evropa ob dobri pijači in jedači razvajali ob zvokih slovenske skupine Las Gafas ter multižanrskega preigravanja KM43 iz Argentine. Prvi festivalski večer smo zaključili v družbi moravčanov The Mint, ki so iz vsakega obiskovalca izvlekli nekaj grunge duše.

Vir: Festival Kamfest 2018


<< Nazaj | Novice