Mali grad

Kamfest 2015 - zabava v mestu se začenja

07.08.2015

 

Kulturno društvo Priden možic v sodelovanju s soproducenti letos med 7. in 16. avgustom 2015 organizira že 12. izvedbo največjega poletnega kulturnega festivala v širši regiji. Množico zbranih je ob uradnem Kamfest-a 2015 odprtju v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Igor Žavbi skupaj z direktorjem festivala Kamfest Rokom Koscem.

V desetih dneh se bo tako v našem mestu odvilo preko 100 dogodkov - od koncertov za širšo množico in bolj izbrane okuse ter gledaliških predstav za otroke in odrasle, pa vse do uličnih predstav in športnih dogodkov za vse generacije. Organizator, Kulturno društvo Priden možic, pa letos pričakuje preko 30.000 obiskovalcev.

Glavna atrakcija festivala bo Glavni oder na Malem gradu, kjer bodo vsak večer ob 20.15 odzvanjali ritmi slovenskih in tujih glasbenih zvezd, kot so: Lačni Franz, Noctiferia, The Beat Fleet (Hrvaška), Rambo Amadeus (Črna gora), Demolition group in Artan Lili (Srbija). Še pred koncerti so obiskovalci, predvsem družine z majhnimi otroki, vabljeni k ogledu predstav Otroškega odra v Keršmančevem parku ter športno-družabnih uličnih dogodkov v Samčevem predoru. Novost popoldanskega programa je Park mladih, ki bo v kamniški Park Evropa, pod organizacijsko taktirko treh kamniških mladinskih organizacij KulKur-e, KUD-a Kufr in Študentskega kluba Kamnik, brez dvoma privabil mnoge mlade, željne zabave.

Večerni program letos predstavljajo kar trije odri, in sicer Elektrinin oder Katzenberg v atriju nekdanje upravne stavbe KIK s štirimi gledališkimi predstavami in kino projekcijami Mestnega kina Domžale, Večerni oder, ki je postavljen na parkirišče pri Kavarni Veronika, bo poln mladih, malo manj izkušenih glasbenih ustvarjalcev in bolj izkušenih glasbenih mačkov ter oder na gradu Zaprice v prostorih Medobčinskega muzeja Kamnik, ki je namenjen ljubiteljem jazza. Večina dogodkov, z izjemo štirih gledaliških predstav na Elektrininem oder Katzenberg, je brezplačnih, v času Kamfest-a pa bo brezplačen tudi prevoz s Kam-busom na večernih relacijah med Kamnikom in Ljubljano ter Kamnikom in Motnikom.

Danes, prvi dan festivalskega vrveža, je bil Keršmančev park v znamenju predstave Lutkovnega gledališča Fru-Fru: Zaljubljeni žabec, v Parku mladih je odzvanjala glasba izpod prstov studia Sezam in Zavod-a Kru, na Trgu talcev se je pričel dvodnevni Festival piva in Okusov Kamnik, v hotelu Malograjski dvor je podžupan Igor Žavbi odprl razstavo starodobnih motorjev Indian in fotografsko razstavo Janeza Kukca Mežka,  ki bo na ogled do konca Kamfest-a 2015, nato pa je s tradicionalno povorko sledil še uradni začetek pestrega kulturnega in zabavnega programa. V Samčevem predoru so zbrani prisluhnili pozdravnim besedam direktorja festivala Kamfest Roka Kosca, festivalsko dogajanje pa je v imenu Občine Kamnik odprl podžupan Igor Žavbi, čestital organizatorjem za odličen program in zaželel uspešno izvedbo Kamfest-a 2015. Glavni oder so ogreli člani skupine Lačni Franz, na Večernem odru so odzvanjali elektro rock ritmi zasedbe Karmakoma.

To je šele začetek! Če ste današnji dan zamudili, vam je lahko resnično žal, a ni prepozno, saj bo Kamfest 2015 »živel« vse do nedelje, 16. avgusta 2015. Obljubljamo in verjamemo, da bo vsak lahko našel svoj kotiček in si v mestu v naročju kamniških planinogledal veliko zanimivih dogodkov, ki bodo za marsikoga pletli nepozabno zgodbo poletja. Celoten program poletnega druženja si lahko ogledate tukaj, več o dogajanju pa lahko spremljate na uradni spletni strani organizatorjev www.kamfest.org in na družabnem omrežju Facebook.

Se vidimo!


<< Nazaj | Novice