Mali grad

Kam na izlet? Na Veliko planino!

24.05.2018

 

Kam na izlet? Na Veliko planino!Pomladanski žafran je že odcvetel, Velika planina pa je iz dneva v dan bolj zelena. Pastirji so planino že pripravili, da živina lahko pride na poletno pašo. Očistili so pašnike in popravili ograje, zdaj pa že veselo čakajo na junijske dni, ko bodo prignali živino na Veliko planino.

Nihalka vas iz doline Kamniške Bistrice pripelje do Velike planine, od koder lahko do vrha planine nadaljujete peš ali pa se odpravite s sedežnico, ki vas pripelje čisto do vrha Velike planine. Nihalka med vikendom obratuje od 9.  do 17. ure, in sicer vsako polno uro. Sedežnica začne obratovati ob 9.30 ter vozi vse do 16.30. 

Poletna sezona se začne s prihodom živine na pašo, ki pa bo letos predvidoma prišla v drugem junijskem vikendu. Od 8. do 10. junija si boste Preskarjev muzej lahko ogledali brezplačno, in sicer s kuponom, ki ga boste prejeli ob nakupu vozovnice za nihalko. V soboto, 9. junija, vas vabimo na BREZPLAČEN vodeni ogled Velike planine, ki se prične ob 10.30 uri na najvišji točki Velike planine, to je Gradišče. Z lokalnim vodnikom si boste ogledali pastirsko naselje, Preskarjev muzej, jamo Veternico, kapelo Marije Snežne ter druge naravne in kulturne znamenitosti Velike planine. 

Poletne mesece na Veliki planini bodo popestrili številni tradicionalni dogodki. Poleg sobotnih vodenih ogledov vas čakajo tudi otroške delavnice pred Preskarjevim muzejem, Dan trniča, tekmovanje harmonikarjev, praznik Marije Snežne in številni drugi dogodki!

Spremljajte KOLEDAR DOGODKOV in obiščite Veliko planino!

Besedilo in fotografije: Velika planina d. o. o.


<< Nazaj | Novice