Mali grad

Kako vidijo svet otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik?

05.10.2016

 

Dopoldan so se nam otroci enote Rožle Vrtca Antona Medveda Kamnik predstavili s slikarsko razstavo, s katero so nam pokazali svet, kot ga vidijo in svet, v katerem želijo živeti. Odprtja razstave v galeriji Šola idej na Šutni se je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi skupaj z ravnateljico Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liano Cerar.

Kako vidijo svet otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik?

Otrokom Vrtca Antona Medveda Kamnik ob Tednu otroka, ki ga obeležujemo med 3. in 9. oktobrom 2016, vsekakor ni dolgčas. Skupaj z vzgojiteljicami se zabavajo in se ob dejavnostih, ki so jih poimenovali »Svet, v katerem želim živeti«, tudi veliko novega naučijo. Z baloni želja, s plesom in petjem, piknikom, ustvarjalnim dopoldnevom, branjem, gozdnimi igrarijami in še marsikaj bi lahko naštevali, so si popestrili jesenske dneve.

Otroci enote Rožle, stari od 3 do 6 let, pa so bili še posebej ponosni ob današnjem odprtju razstave.

Že pretekli mesec so ustvarjali in risali na temo »Svet, v katerem želim živeti«. Vzgojiteljice so jim tematiko približale s pomočjo knjižnih del, preko pravljic in zgodb pa so dobili sporočilo-vrednote, ki lepšajo naše življenje. Svoje občutke so kot čisto pravi slikarji s pomočjo barve zlili na papir in nastale so resnično lepe slike. Iz likovnih del smo ob odprtju razstave »prebrali« sporočila in videnja otrok o tem, kakšen naj bi bil svet, da bi bil prijazen dom za vse nas in kakšen je svet, poln sreče in pozitivnih vrednot.

Otroci so dogajanje popestrili še s plesom in petjem o veselju, prijateljstvu in sreči ter se z otroško razigranostjo podali v svet, v katerem želijo živeti.


<< Nazaj | Novice