Mali grad

Kako otroci čutijo veter?

15.03.2018

 

Kako otroci čutijo veter? Župan Marjan Šarec se je zvečer skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem in z direktorico Zasebnega vrtca Zarja Jelko Golob v preddverju Doma kulture Kamnik udeležil odprtja razstave izbranih otroških likovnih del Zasebnega vrtca Zarja na temo »Čutim veter«.

Zasebni vrtec Zarja Kamnik je predšolske otroke in otroke prve triade osnovne šole ter njihove mentorje v okviru likovnega natečaja »Raziskujemo senzoriko 2018« povabil k likovnemu ustvarjanju na temo »Čutim veter«. Odziv na razpisani vseslovenski likovni natečaj je bil resnično velik. Prejeli so več kot 1.200 izdelkov iz več kot 110 vrtcev oziroma šol iz vse Slovenije. Z odprtjem razstave pa tako danes zaključujejo omenjeni likovni natečaj.

Ob odprtju se je direktorica Zasebnega vrtca Zarja Jelka Golob zahvalila vsem otrokom, ki so prispevali svoja dela, župan Marjan Šarec pa je pohvalil trud in zanimive ideje, ki so nastajale izpod otroško ustvarjalnih rok.  

Višja predavateljica za področje likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti dr. Uršula Podobnik je v imenu tričlanske strokovne komisije, ki je bila še v sestavi umetnostne zgodovinarke, kustosinje v Galeriji Miha Maleš Saše Bučan in profesorice likovne umetnosti, vzgojiteljice v Zasebne vrtcu Zarja Zdenke Brglez Trtnik, predstavila koncept natečaja in odločitev strokovne komisije. Nato pa so bila po izboru strokovne komisije podeljena priznanja in pohvale izstopajočim mentorjem ter avtorjem razstavljenih likovnih del.

Za glasbeno popestritev odprtja so poskrbeli mladi, otroški glasovi Otroškega pevskega zbora Zarja pod vodstvom zborovodkinje Zdenke Brglez Trtnik.

Vljudno vabljeni, da si razstavo ogledate v preddverju Doma kulture Kamnik, in sicer do nedelje, 15. aprila 2018.


<< Nazaj | Novice