Mali grad

Kaj vidijo otroci, ko mižijo?

16.03.2017

 

Župan Marjan Šarec se je zvečer v galeriji Miha Maleš, v prostorih galerije Pogled, udeležil odprtja razstave izbranih otroških likovnih del z naslovom »Kaj vidim, ko mižim?«

Kaj vidijo otroci, ko mižijo?

Zasebni vrtec Zarja Kamnik je v tem šolskem letu namreč razpisal likovni natečaj »Raziskujemo senzoriko« 2017 ter predšolske otroke in otroke prve triade slovenskih osnovnih šol in njihove mentorje spodbudil k likovnemu ustvarjanju, pri katerem so lahko upodobili različne vidne, slušne in tipne dražljaje ter občutke. Tema se dotika širokega senzornega področja in pušča domišljiji, otroški iznajdljivosti ter čutenju široko odprta vrata. Odziv na razpisani likovni natečaj je bil resnično velik, prejeli so več kot 577 izdelkov iz več kot 71 vrtcev in slovenskih šol.

Ob odprtju je zbrane v imenu Medobčinskega muzeja Kamnik sprva pozdravila kustosinja Saša Bučan, ki je nekaj besed namenila sodelovanju muzeja in kamniškega vrtca, pozdravnemu nagovoru pa se je pridružila tudi ravnateljica Zasebnega vrtca Zarja Kamnik Jelka Golob.

Župan Marjan Šarec je mladim ustvarjalcem zaželel, da bi tudi v nadalje razvijali svojo umetniško žilico in poudaril, da se lahko vsi iz del našim najmlajših naučimo kako pomembno je v današnjem življenju videnje, čutenje in doživljanje.

Na podlagi ocen strokovne komisije so bila podeljena priznanja in pohvale mentorjem ter avtorjem razstavljenih likovnih del, seveda pa si prav vsak mali umetnik zasluži veliko pohvalo in zahvalo za trud in sodelovanje.

Za kulturni program so s prijetno otroško razigranostjo poskrbeli otroci oddelka Lunica Zasebnega vrtca Zarja Kamnik ob kitarski spremljavi Špele in Blaža.

Vabljeni k ogledu razstave, ki bo v Galeriji Miha Maleš, v prostorih galerije Pogled na ogled do nedelje, 2. aprila 2017.


<< Nazaj | Novice