Mali grad

Kaj veš o prometu?

18.05.2012

 

V sredo, 16. maja, je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik, na ploščadi OŠ Toma Brejca za učence osnovnih šol pripravil tekmovanje z naslovom »Kaj veš o prometu?«, ki v zadnjih letih postaja tradicionalna oblika preventivnih akcij za kolesarje na občinskih in državnem nivoju.

Tekmovanja se je udeležilo 30 učencev, od 6. do 9. razreda iz vseh osnovnih šol v občini. Pomerili so se v vožnji s kolesom po mestu, vožnji na poligonu ter v teoretičnem delu.

Učence so na pot pospremili župan Marjan Šarec, ki je osnovnošolcem zaželel varno vožnjo tako na tekmovanju kot ob vsakdanji vožnji s kolesom, Mojca Škrjanc Rode, ravnateljica OŠ Toma Brejca, ki je tudi to leto gostila občinsko tekmovanje in predsednik Sveta, Franc Pivk.

Po tekmovanju je podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar podelila nagrade za tekmovalce. Nagradi za prvo in drugo mesto v skupini posameznikov in skupini ekip sta bili gorski kolesi (skupaj so bila podeljena štiri gorska kolesa) sponzorjev Avto elektrika Cvirn Grega s.p. in Špica Šport Boris Leben s.p., vsak izmed učencev je prejel kolesarsko čelado, darilo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik.

Končni rezultati občinskega tekmovanja:

Ekipno tekmovanje 6 in 7 razred devetletke

 1. mesto OŠ Frana Albrehta
 2. mesto OŠ Šmartno v Tuhinju
 3. mesto OŠ Stranje

Ekipno tekmovanje 8 in 9 razred

 1. mesto OŠ Frana Albrehta
 2. mesto OŠ Šmartno v Tuhinju
 3. mesto OŠ Toma Brejca

Tekmovanje posamezniki 6 in 7 razred devetletke

 1. mesto Sovdat Tadej - OŠ Frana Albrehta
 2. mesto Katarina Humar - OŠ Stranje
 3. mesto Matej Sedeljšak - OŠ Šmartno v Tuhinju

Tekmovanje posamezniki 8 in 9 razred

 1. mesto Jeklar Matej – OŠ Frana Albrehta
 2. mesto Sovdat Blaž – OŠ Frana Albrehta
 3. mesto Gorjan Novak – OŠ Frana Albrehta

<< Nazaj | Novice