Mali grad

Kaj prinaša deveti dan Kamfest-a?

14.08.2021

 

Kaj prinaša deveti dan Kamfest-a?Kamniški poletni festival Kamfest danes vstopa v svoj zaključek 18. edicije. Še posebej toplo vabljeni na zadnji festivalski dan in vabljeni k ogledu sklepnih dogodkov letošnjega Kamfesta, ki je naše mesto spremenil v prizorišče 55 dogodkov. Koncertom raznovrstnih glasbenih zasedb so organzatorji dodali še gledališče za otroke, ulično gledališče, razstave, inštalacije, vrnil se je tudi legendarni unikatni kamfestovski športni dogodek tako imenovani Tek s feršterkerjem na Mali grad. Večina dogodkov je bila brezplačnih, vsi pa so potekali v skladu z namenom preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom SARS-CoV-2.

Programski vodja Kamfest-a Goran Završnik je ob včerajšnjem predzadnjem dnevu festivalskega dogajanja dogodek pospremil z naslednjimi besedami: »Končal se je predzadnji dan Kamfesta. Tisti dan, ko ekipa festivala na rednem polnočnem sestanku stisne pesti in si reče: »Še en, zadnji dan.« In verjamemo, da je tudi naše občinstvo, ki ga je vsak dan veliko in še več, in ki bo zagotovo z nami tudi zadnjo dan, prijetno utrujeno od več kot 50 prireditev. Kaj nam bo ostalo najbolj v spominu po letošnjem Kamfestu? Skrivnostna Barutana z izjemnim glasbenim in uprizoritvenim programom in razstavami in inštalacijami najprodornejših Kamničanov? Popularen Mestni oder? Elegantne Zaprice ali filmsko obarvani Mekinjski samostan. Kaj pa Pr'Goslač, oder, ki ga bodo vesele tudi "narodne noše"? Za vsakogar nekaj, tako za "ziheraše", ki točno vedo, kaj gredo gledat, kot za "pustolovce", ki se dajo presenetit in nam zaupajo, da vemo, kaj vabimo v naše čudovito mesto.«

Se vidimo še zadnjič letos v mestu na Kamfestu!

Sobota, 14. avgust 2021

* Vstopnina: 10 EUR. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in v prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.

Več informacij o dogodkih in prizoriščih letošnjega Kamfesta je dostopnih na uradni spletni strani Kamfesta 2021, in sicer na povezavi www.kamfest.org.

Foto utrinki četrtka, 12. avgusta 2021, in petka, 13. avgusta 2021

Celotno fotogalerijo si lahko ogledate na spletni povezavi organizatorja festivala, in sicer TUKAJ.


<< Nazaj | Novice