Mali grad

Kaj letos prinaša Pravljični Kamnik?

27.11.2018

 

Konec vsakega leta se srednjeveško mesto Kamnik spremeni v pravljično mesto. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik so tudi za zaključek leta 2018 pripravili številne prireditve, ki bodo oživele mesto, da bo to postalo resnično pravljično. Zato ste vabljeni tja, kjer so pravljice doma – v Pravljični Kamnik.

Pravo praznično vzdušje bo zažarelo v petek, 7. decembra, ko bomo ob 17.00 skupaj z glasbo iz muzikala Pepelka, prižgali praznično okrasitev mesta. Komunalno podjetje Kamnik d. d. je včeraj že postavilo dve novoletni smreki, eno na Glavnem trgu in eno na križišču Ljubljanske in Kranjske ceste pri Korobaču. Prvo je daroval občan Kamnika, drugo pa Vzdrževanje Kotnik David Kotnik s. p.

Posebej čarobno pa bo letos vzdušje v Keršmančevem parku, ki se je v petek z odprtjem drsališča prelevil v Veronikino pravljično deželo. Brezplačno drsališče bo letos spremljal dodatni program. Med drugim se bodo otroci lahko vsako soboto v decembru učili drsanja ter uživali v animaciji na ledu, vsako nedeljo pa bodo lahko igrali hokej in ustvarjali. Odrasli pa bodo uživali v akustičnih koncertih, športnih prenosih ter stand up nastopih. Vse aktualne informacije so na voljo na facebook strani Drsališče Kamnik.

Poleg drsališča pa se letos v Keršmančev park seli tudi Pravljična hiška. Ta je bila lani v centru mesta dobro sprejeta. Anketa Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je pokazala, da so obiskovalce navdušile predvsem otroške delavnice, otroške predstave ter obisk decembrskega dobrega moža. Vprašani so izrazili željo, da bi otroški program bil združen na enem mestu, zato se Pravljična hiška letos nahaja ob drsališču. Od 17. do 23. decembra bodo otroke od 17. ure dalje navduševale otroške delavnice, ki jih bodo pripravili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, ter različne otroške predstave. Posebej živahno bo 21., 22. in 23. decembra, ko se bodo otroci lahko družili s poniji, hiško pa bo obiskal tudi Dedek Mraz. Otroci se bodo lahko z njim tudi fotografirali. Podrobnosti programa, ki ga je pripravila ekipa Doma kulture Kamnik, bodo na voljo na facebook strani Livin' Kamnik.

Ob tem pa na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik niso pozabili niti na središče mesta. Tako si bodo otroci v sredo, 5. decembra, ob 18. uri na pobočju Malega gradu lahko najprej ogledali igro Dva brata in ata nato pa se srečali s sv. Miklavžem. V primeru slabega vremena bo prireditev v Domu kulture Kamnik. Miklavževanje v središču mesta organizira Kulturno društvo dr. Franceta Steleta.

Živahno bo tudi v torek, 11. decembra, ko bo Vrtec Antona Medveda Kamnik priredil Novoletni bazar s praznično predstavo. Dogajanje se bo pričelo ob 15. uri, ob 17. uri pa bo na Glavnem trgu glasbena pravljica Gumbek za srečo, ki ji bo sledil prihod Dedka Mraza.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik pa bo sofinanciral tudi decembrske prireditve, ki jih bodo v centru mesta pripravili različni ponudniki. Obetajo se delavnice, koncerti in različne predstavitve. Dogodki bodo objavljeni naknadno, ko bodo dokončno potrjeni.

Poleg tega pa Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v sodelovanju s KD Priden Možic pripravlja festival ognjenih skulptur Čarostrelci (sobota, 15. december ob 18.00 v Parku Evropa), predstavo Snežna Kraljica na Malem gradu (nedelja, 16. december, ob 10.30, 14.00 in 17.00; obvezna on-line prijava preko elektronskega obrazca) ter ognjeni predstavi Pilenai (sreda, 26. december, ob 20.00 v Parku Evropa) in Šola za zmaje (izvedba Cirkuška skupina Čupakabra, četrtek, 27. decembra, ob 20.00 v Parku Evropa).

Najbolj živahno pa bo konec leta, ko bodo na Glavnem trgu potekali glasbeni koncerti. Letos bodo minili v znamenju svetovnih pop in rock legend: The Beatles, ABBA, AC/DC in Queen. Na prenovljenem Glavnem trgu bodo nastopile štiri tako imenovane Tribute to glasbene skupine, ki do potankosti skušajo uprizoriti nastop glasbenika ali skupine. V soboto, 29. decembra, ob 19.00 bodo obiskovalci Pravljičnega Kamnika prisluhnili skladbam AC/DC in Queen, v nedeljo, 30. decembra, ob 19.00 pa ABBA in The Beatles. Omogočeno pa bo tudi fotografiranje s pop in rock legendami pred posebnim ozadjem. Tudi letos pa boste lahko v Kamniku silvestrovali na prostem. V leto 2019 boste lahko odštevali od 22. ure dalje ob zvokih skupine Joker.

PROGRAM V SREDIŠČU KAMNIKA

Petek, 30. november

Nedelja, 2. december

Sreda, 5. december

Petek, 7. december

Torek, 11. december

Sobota, 15. december

Nedelja, 16. december

Sreda, 26. december

Četrtek, 27. december

Sobota, 29. december

Nedelja, 30. december

Ponedeljek, 31. december

VERONIKINA PRAVLJIČNA DEŽELA

PRAVLJIČNA HIŠKA

Ponedeljek, 17. december

Torek, 18. december

Sreda, 19. december

Četrtek, 20. december

Petek, 21. december

Sobota, 22. december

Nedelja, 23. december

Od petka, 21. decembra do nedelje, 23. decembra

Več o dogajanju si lahko preberete tudi tukaj.

BREZPLAČNO DRSALIŠČE

Obratovalni čas drsališča in cenik

Ponedeljek-petek
Drsališče: 9.00-19.00
Izposoja drsalk in gostinski obrat: 15.00-19.00

Sobota, nedelja in prazniki
Drsališče: 10.00-19.00
Izposoja drsalk in gostinski obrat: 10.00-19.00

Brezplačno drsanje bo na voljo do 27. januarja 2019

Drsanje: brezplačno
Izposoja drsalk: 2 evra (velikosti drsalk od 26 do 47)
Izposoja čelade: 3 evre
Izposoja drsalčka: 3 evre za pol ure

Parkiranje je možno na Trgu prijateljstva, pri Domu kulture Kamnik in pri stadionu Prijateljstva v Mekinjah.

Dogajanje na drsališču v decembru

Vsako soboto

Vsako nedeljo

Sobota, 8. december

Petek, 14. december

Za aktualne informacije spremljajte facebook stran Drsališče Kamnik.

***
Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Začasna sprememba prometnega režima

PRIŽIG LUČK, dne 7. 12 .2018 od 16:30 do 20:00 ure

KONCERTI, dne 29. in 30. 12. 2018 med 18. in 24. uro

NOVOLETNI KONCERTI, dne od 31. 12. 2018 do 1. 1. 2019 med 18. do 24. ure

OBVOZ

Besedilo: Samo Trtnik
Fotografije: Klemen Brumec, arhiv Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik in Občina Kamnik


<< Nazaj | Novice