Mali grad

Kadeti Calcita A ligo začeli z zmagama

06.01.2014

 

V nedeljo se je s turnirjem na OŠ Danile Kumar v Ljubljani začelo tekmovanje v A kadetski ligi. Odbojkarji Calcit Volleyballa so ga začeli odlično, saj so na prvi tekmi z 2:1(18, -10, 10) premagali Krko, na drugi pa z 2:0 (15, 19) še Salonit in so trenutno na prvem mestu zahodne skupine A lige.

Pred prvim krogom zahodne skupine A lige kadetskega državnega prvenstva trener kamniške ekipe Aleš Hribar ni bil najbolj optimističen. Od zadnjega kvalifikacijskega turnirja je minilo mesec dni, v vmesnem času pa nekateri njegovi varovanci niso najbolj marljivo trenirali. Toda na srečo so bili ti v manjšini in tista osmerica oziroma deveterica, ki si v odbojki želi napredovati in dostojno braniti barve kamniškega kluba, je na OŠ Danile Kumar včeraj na obeh tekmah prikazala odlično igro. Že na prvi tekmi so presenetili ekipo iz Novega mesta, ki je kvalifikacijski del tekmovanja končala na prvem mestu z enim porazom. Kamničani so krizo imeli le v drugem nizu, že v tie-breaku pa so pokazali svoj pravi obraz. Še boljšo igro so prikazali proti Kanalcem, ki so kvalifikacije končali celo brez poraza, z le dvema izgubljenima nizoma, toda varovanci Aleša Hribarja so jim v prvem nizu prepustili le petnajst točk, štiri več pa v drugem ter nekoliko presenetljivo vknjižili še drugi par točk. Prihodnjo nedeljo bodo Kamničani v drugem krogu zahodne skupine A lige prosti, v tretjem krogu, 26. januarja, pa bodo v Novem mestu igrali proti ekipi Krke.

»Z dvema zmagama so me igralci kar malce presenetili, saj sta bili ekipi Krke in Salonita v mojih očeh pred tekmo v vlogi favorita. Odločitev, da na določenih igralnih mestih naredimo rošade, se je izkazala za zelo dobro, pohvaliti pa moram tudi menjave, ki so dale svoj maksimalni izkoristek k našima zmagama. Z izjemo drugega niza proti Krki, ko nam ni prav nič uspevalo, smo v drugih nizih prikazali všečno in tudi kakovostno odbojko. Tisti igralci, ki so na treningih dobro in zavzeto trenirali, so pokazali določen napredek in še vedno lahko napredujejo. Če bomo tudi na prihodnjih tekmah igrali podobno, ali še bolje, lahko naredimo še kakšno presenečenje,« je svoje varovance tokrat pohvalil trener Aleš Hribar.

Za kadete Calcite Volleyballa so na turnirju v Ljubljani igrali: Gašper Hribar, Martin Špendl, Jan Pibernik, Anže Muršak, Tim Zidar, Teo Podobnik, Vid Jaksetič, Jan Jurič, Rok Forštnarič in libero Metod Golob.

Izidi prvega kroga zahodne skupine A lige

Dvorana OŠ Danile Kumar: Črnuče ACH I – Krka 2:0 (26, 18), Krka – Calcit Volleyball 1:2 (-18, 10, -10), Calcit Volleyball – Salonit Anhovo 2:0 (15, 19), Salonit Anhovo – Črnuče ACH I 1:2 (21, -23, -14).

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice