Mali grad

KIKštarter med najboljšimi podjetniškimi projekti v Evropski uniji

28.11.2016

 

V slovaški prestolnici Bratislavi je potekal tridnevni dogodek v okviru skupščine evropskih malih in srednje velikih podjetij, vrhunec evropskega tedna podjetništva, ki ga organizirata Evropska komisija in država Slovaška kot trenutna predsedujoča Evropski uniji. 

KIKštarter med najboljšimi podjetniškimi projekti v Evropski uniji

Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik je bil na skupščino povabljen kot zmagovalec izbora SPIRIT-a za projekt KIKštarter. Lansko leto je Slovenijo zastopal projekt Mestne občine Koper (Inovativni pristop pri podpori podjetji v centru mesta Koper). Letos je v izboru za evropske podjetniške nagrade sodelovalo več kot 300 projektov iz 31 držav, izmed vseh je bilo v oktobru izbranih 18 najboljših v šestih kategorijah, ki so se uvrstili v končni izbor.

Kikštarter se je poleg projektov iz Danske in Portugalske potegoval za nagrado v kategoriji "izboljšanje poslovnega okolja". Danski projekt Next Step Challenge je startup tekmovanje, ki zmagovalni ekipi ponuja nagrado v višini 250.000 evrov ter podporo največjih danskih podjetji. Portugalski projekt je nastal s pomočjo bank in državnih organizaciji (Turistična organizacija Portugalske, Agencija za razvoj in inovacije Portugalske), glede na potrebe na trgu se podpre dobre poslovne ideje. V letu 2015 so banke skupaj z organizacijami podprle 7300 podjetji. KIKštarter je prišel med top 3 v težki konkurenci, kar štejemo kot izjemen uspeh.

KIKštarter vsak dan dokazuje, da je izjemen projekt, ki nudi odlično podporno okolje za kreiranje novih podjetniški idej in startupov.  

Besedilo: Matjaž Jug, vodja KIKštarterja 
Fotografije: Matjaž Jug, vodja KIKštarterja 


<< Nazaj | Novice