Mali grad

KGT Papež prejemnik številnih priznanj

25.11.2015

 

Priznanja AZS–Združenja za gorske teke za izjemne dosežke za leto 2015 številnim tekačem KGT  Papež: 15 tekačev med najboljšimi tremi v Pokalu Slovenije absolutno, Gašper Bregar, prejemnik priznanja za 15 reprezentančnih nastopov, Miran Cvet, naj gorski tekač sezone, KGT Papež, ekipni državni prvak, Mira in Dušan Papež, dobitnika priznanja za odlično organizacijo ekstremnega teka na Grintovec.

V Sori pri Medvodah v kulinarični hiši Jezeršek je potekal slovesen zaključek 24. letnega zbora Združenja za gorske teke v Pokalu Slovenije v gorskih tekih. Precejšnje število udeležencev so v uvodnem govoru nagovorili Gregor Benčina, predsednik AZS v odstopu, Janez Aljančič, častni član Councila EAA, in Tomo Šarf, predsednik Združenja za gorske teke pri AZS.

Sledila je podelitev prvim trem v štirinajstih kategorijah, ki so tekli na vsaj petih tekmah (Osolnik, Čaven, Ratitovec, Podbrdo, Grintovec, Vogel, Šmarna gora). Podelitev je potekala v sproščenem vzdušju z Ervinom Čurličem, voditeljem prireditve.

Med najboljšimi tremi v vseh kategorijah je bilo kar 15 tekačev KGT Papež, ki so bili prejemniki priznanj. Zmagovalci pokala v različnih kategorijah so: Maša Viriant, Izak Poljanšek, Aleš Prelovšek,  Petra Mikloša, Miran Cvet, Franci Teraž, Ana Čufer, Aljaž Božič.  Na odlično drugo mesto so se povzpeli Hana Dobovšek,  Rok Sušnik in Gašper Bregar, tretjeuvršeni pa so Maj Križnar, Urška Trobec, Bojan Kožuh in Rok Bratina. KGT Papež je tudi državni prvak med ekipami. Gašper Bregar je prejel odličje za 15 reprezentančnih nastopov (osemkrat na EP in sedemkrat na SP).

Miran Cvet, tekač KGT Papež, je naj gorski tekač leta 2015. Je zmagovalec Pokala Slovenije med mlajšimi veterani, državni prvak, reprezentant na EP in SP, beleži odlične uvrstitve na tekmah svetovnega pokala.

Dušan in Mira Papež pa sta prejela priznanje za odlično organizacijo 17. ekstremnega teka na Grintovec, tekme za državno prvenstvo in svetovni pokal.

Besedilo in fotografije: Mira Papež


<< Nazaj | Novice