Mali grad

KAMSPORT 2011 – Vikend športa in zabave v Kamniku

14.06.2011

 

Po uspešni izvedbi Kamsporta 2010, ki je lani prvi julijski vikend združil tri velika športna tekmovanja, se zgodba z letnico 2011 nadaljuje. Kamnik bo med 1. in 3. julijem postal prizorišče gorskega in cestnega kolesarjenja ter triatlona, poskrbljeno pa bo tudi za sprostitev in zabavo, saj se obetajo nastopi zanimivih glasbenih skupin. Zato »Vikend športa in zabave v Kamniku«, kot še dodajajo organizatorji v podnaslovu.

Sobotno dopoldne bodo pričeli gorski kolesarji. 14. Kamniški kros 2011, nad katerim bedi kamniški Calcit Bike Team, je tudi letos ena najpomembnejših gorsko-kolesarskih prireditev v Sloveniji. Tekma šteje za slovenski pokal, Pokal Alpe Adria, prvikrat pa je uvrščena tudi na koledar mednarodne kolesarske zveze UCI. Najboljši gorski kolesarji v letošnjem letu zbirajo točke UCI, ki jim prinašajo mesta na olimpijskih igrah v Londonu. Tako želene točke pa bodo tokrat v močni mednarodni zasedbi lovili tudi v Kamniku. Razgibana proga, ki sodi med tehnično najbolj zahtevne, je speljana po bližnjem gozdu s štartom in ciljem v centru mesta. V popoldanskem delu se bo v starem delu mesta odvila še atraktivna odprta tekma v šprintu po sistemu izpadanja.

Nedeljski spored začenja 5. Maraton Alpe Scott, zagotovo eden najatraktivnejših kolesarskih maratonov pri nas v zadnjih letih. Pred kolesarji bo tudi letos 130km dolga trasa, ki jih bo vodila čez tri 3 alpske prelaze po enajstih občinah in dveh državah. Kar 515 kolesarjev, med njimi Gorazd Štangelj, pa vsi najboljši amaterski kolesarji pri nas - večkratna zmagovalca Franje Aleš Udovič in Gregor Tekavec, Bojan Ropret, Andrej Helešič, itd, se je lani podalo na pot okoli Kamniško-Savinjskih Alp. Organizatorji (KD Alpe) se lepe udeležbe nadejajo tudi letos, saj so s skupnim točkovanjem z dvema rekreacijsko tekmovalnima dogodkoma, Maratonom Franjo BTC CITY in Jurišem na Vršič, poskrbeli za nadgradnjo maratona in nov izziv za udeležence.

 

 

Nedeljsko popoldne pa bo v znamenju triatlona, ki bo hkrati zadnje dejanje letošnjega Kamsporta. Ambrož Triatlon Kamnik 2011 šteje za slovenski pokal v triatlonu, zato se organizatorji nadejajo močne udeležbe tako domačih tekmovalcev kot tekmovalcev iz sosednih držav. Triatlon se s plavanjem začenja na kamniškem bazenu, sledila bosta tek in kolesarjenje, ki bosta potekala po krajih v neposredni bližini (Godič, Oševek). Organizatorji dogodka, ekipa triatlonskega kluba Trisport Kamnik, ki sicer velja za enega najmočnejših triatlon klubov v Sloveniji, dodajajo, da je tekma namenjena tudi in predvsem rekreativnim športnikom, ki se bodo lahko pomerili na  »Triatlonu za vsakogar«. Najmlajše pa tudi letos čaka LUMPI akvatlon.

Člani Študentskega kluba Kamnik bodo poskrbeli za pestro večerno dogajanje - obeta se koncert skupin Soul Fingers, Slon in sadež, Syfy, Kalaia, itd.

Dodatne informacije
Nika Vrhovnik
Organizacijski odbor Kamsport 2011
Mob: 040 345 709


<< Nazaj | Novice