Mali grad

KAMSPORT 2010 pred vrati

02.07.2010

 

Ta vikend KAMSPORT 2010 – Vikend športa in zabave v Kamniku

Sobota in nedelja bosta v znamenju treh velikih športnih dogodkov pod skupnim imenom KAMSPORT 2010

Priprave na KAMSPORT 2010, dogodek, ki bo združeval državno prvenstvo v gorskem kolesarjenju – Kamniški kros 2010, Triatlon Kamnik za pokal Alpe Adria 2010 ter 4. kolesarski Maraton Alpe SCOTT, so v zaključnem delu. Za rokovsko obarvani sobotni večer bodo organizatorji poskrbeli s koncertom skupin Krik, Billysi in Tabu. Dogodek finančno podpira Občina Kamnik.

Organizatorji vseh treh športnih dogodkov, Calcit bike team, Trisport Kamnik ter KD Alpe, so v začetku leta pričeli s pripravami na skupni dogodek, s katerim želijo približati nekatere oblike športa in rekreacije širši javnosti, celotno dogajanje pa narediti zanimivo tako za udeležence tekmovanj kot za obiskovalce. K sodelovanju so povabili Študentski klub Kamnik, ki bo v zaključku prvega dne poskrbel za koncert skupin Krik, Billysi in Tabu.

Kamniški kros 2010, ki šteje za državno prvenstvo, je letos najpomembnejša slovenska gorsko-kolesarska prireditev v disciplini kros in bo v soboto, 3. julija v Kamnik privabila naše najboljše XC kolesarje. Razgibana proga, ki sodi med tehnično srednje zahtevne proge, bo speljana, kot leta poprej, po bližnjem gozdu s štartom in ciljem v centru mesta.

Po nekaj letih se v Kamnik ponovno vrača triatlon. »Pos Elektronček« Triatlon Kamnik 2010 bo štel za pokal Alpe Adria, za kar se organizatorji nadejajo močne mednarodne udeležbe. Hkrati bo tekma namenjena tudi najmlajšim, ki se bodo pomerili v kategoriji LUMPI akvatlon ter rekreativnim športnikom, ki so vabljeni, da se pomerijo v kategoriji »triatlon za vsakogar«. Štart triatlona bo na kamniškem bazenu, tek in kolesarjenje pa se bosta odvijala v centru mesta.

Zadnje dejanje KAMSPORT-a 2010 je nedeljski, že 4. kolesarski Maraton Alpe SCOTT, ki zaradi svoje atraktivnosti privablja z leta v leto več kolesarjev. 131 km dolga trasa maratona povezuje 11 slovenskih občin in 2 državi, speljana je okoli Kamniško-Savinjskih Alp, čez tri slikovite alpske prelaze, ki za kolesarje, ki sicer na poti premagajo kar 2000m nadmorske višine, predstavljajo največji izziv. V zadnjih letih so se maratona udeležila imena kot so Jure Robič, Marko Baloh, Primož Štrancar, Aleš Udovič, itd. Letos bo na maratonu prvikrat uvedeno elektronsko merjenje časa.

Več informacij je na voljo tudi na spletni strani www.kamsport.si


<< Nazaj | Novice