Mali grad

KAMNIK na EXPU v Milanu: RECIPE FOR A GOOD TIME

10.06.2015

 

Med 15. in 17. junijem se bo v okviru predstavitve osrednjeslovenske regije na svetovni razstavi Expo predstavil tudi Kamnik z okolico in Okusi Kamnika. Degustacije izbranih kamniških jedi bodo popestrili liki pastirja s trničem z Velike planine, mini golf izzivi ob predstavljanju Golfa Arboretum, cvetlična okrasitev iz Arboretuma Volčji potok, vaje za uravnoteženje telesa in duha s strani naravnega zdravilnega gaja Tunjice ter prikaz pohodništva s palčkom Snovičkom iz kamniških term.

Kamnik z okolico in kulinariko se bo, tako kot ostale občine in regije na Expu v Milanu, predstavljal pred paviljonom na zunanjem odru in na prehodu z glavne ulice sejmišča proti vhodu v slovenski paviljon. Večkrat dnevno bodo obiskovalcem z vsega sveta – v treh dneh jih v našem paviljonu pričakujejo okoli 15-20.000 – v pokušino ponujali izbrane Okuse Kamnika, obenem pa jih bodo animirali liki s kamniških priljubljenih destinacij, ki jim bodo predstavljali lokalne posebnosti.

Med njimi bodo pastir in pastirica s trničem z Velike planine, palček Snoviček iz najvišje ležečih slovenskih Term Snovik, ki bo predstavljal pohodništvo, igralca golfa iz Golfa Arboretum, ki bosta za mini turnir uporabila kar obiskovalce, Arboretum Volčji potok bo predstavljen s cvetjem in drevesi, predstavniki zdravilnega gaja Tunjice pa bodo za obiskovalce poskrbeli z nekaj vajami za sproščanje in uravnoteženje ter jim omogočili neposreden stik z zdravilnimi energijami iz naravnega gaja.

Like bosta odigrala predstavnika Impro lige, s čimer bo poskrbljeno za odpravo morebitnih jezikovnih težav, saj bosta kamniške posebnosti predstavljala z mimiko, gibi in vsesplošnim improviziranjem. Celotno dogajanje pa bo povezoval in zaokrožil moderator Evgen Ban v italijanščini in angleščini.

Kulinarične posebnosti – Okuse Kamnika – bo vse tri dni predstavljal lokalni chef Primož Repnik iz Gostilne Repnik, ki bo večkrat dnevno obiskovalcem v pokušino ponudil (1) ocvrto tuhinjsko filo s kislim mlekom, (2) ajdove krape z albuminsko skuto in trničem ter (3) kamniško kajžerco z ženofom, poleg pa bodo ponudili še rušovc, žganje iz vršičkov in storžev ruševja.

Obiskovalci se bodo lahko z liki s posebno napravo SlikSlik tudi fotografirali, fotografijo z ozadjem kamniških lepot pa bodo naknadno prejeli po mailu z vabilom, da Kamnik z okolico tudi obiščejo, in ‘receptom’, kako si ustvariti kar najboljše aktivnosti po lastni meri.

Nastope v živo, ki obiskovalce najbolj privlačijo, bodo pri Zavodu za turizem in šport Kamnik podkrepili še s posebno zgibanko žepne velikosti s ključnimi znamenitostmi Kamnika z okolico, pripravljeno posebej za milanski Expo.

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice