Mali grad

KAMKOLO vas pelje v novo sezono z novo postajo in več kolesi

20.04.2021

 

KAMKOLO vas pelje v novo sezono z novo postajo in več kolesiSistem avtomatizirane izposoje koles KAMKOLO je v občini Kamnik začel delovati junija 2019, letos pa kolesarimo že v tretjo sezono. V obdobju zimovanja smo kolesa in kolesarske postaje pregledali ter opravili servis, tako da smo pripravljeni na novo sezono. Letos smo sistem tudi posodobili in namestili dodatno postajo pri Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik ter povečali število koles.

V letošnji sezoni, ki jo bomo pričeli v četrtek, 22. aprila 2021, si bodo uporabniki lahko izposodili kolesa na sedmih lokacijah, saj bo na voljo tudi nova postaja pri Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik. Lokacije drugih šestih postaj sistema KAMKOLO pa so vsem že dobro znane: prva je pri nakupovalnem centru Supernova, druga v neposredni bližini pošte na Duplici, tretja na železniški postaji Kamnik, četrta v bližini Glasbene šole Kamnik, peta na glavni avtobusni postaji v Kamniku in šesta pri Domu kulture Kamnik. Letošnja novost je tudi povečano število koles, saj bo za izposojo na voljo kar 40 električnih koles.

Enako kot lani bodo lahko sistem KAMKOLO uporabljali vsi uporabniki s plačano letno članarino. Članarina je sicer veljavna za tekoče koledarsko leto, vendar jo bo Občina Kamnik zaradi epidemioloških razmer letos izjemoma podaljšala do 1. junija 2021. Vsi s plačano članarino za leto 2020, bodo tako lahko uporabljali sistem še do 1. junija 2021. Občankam in občanom bo še vedno na voljo 14 ur brezplačne izposoje na teden, uporaba sistema pa bo dovoljena le polnoletnim osebam. Zaradi številnih primerov vandalizma in neprimerne uporabe koles v lanski sezoni moramo letos ponovno zaostriti Splošne pogoje dostopa in uporabe sistema za izposojo električnih koles v občini Kamnik.

Dodatne informacije o plačilu, prijavi, podaljšanju članarine in splošnih pogojih si lahko ogledate tudi na spletni strani www.kamkolo.si ali na povezavah:

Vabimo vse dosedanje in nove uporabnike, da se pridružijo sistemu KAMKOLO in za vsakodnevne opravke uporabljajo kolo. Sistemi za izposojo koles že predstavljajo določeno vrsto javnega prevoza, ki je za uporabnike praktično brezplačen, hkrati pa je tudi eden izmed najbolj trajnostnih načinov prevoza. S tem zavedanjem in s skupnimi močmi lahko spremenimo naše potovalne navade in tako prispevamo k izboljšanju lokalnega okolja.


<< Nazaj | Novice