Mali grad

KAM-kolo v EKO MESTU je zaživel

04.04.2012

 

Danes je župan Marjan Šarec skupaj s predstavnikom skupine Štajn Sinanom Mihelčičem uradno odprl prvo kamniško kolesarnico imenovano KAM- Kolo v EKO MESTU. 

Lansko leto so Štajnovci v okviru projekta Raumštajn skupaj z občinsko upravo izbrali dva predloga občank in občanov, ki bi se lahko izvedla v doglednem času. Izbrana predloga sta bila postavitev več smetnjakov v mestnem središču, tudi za pasje iztrebke in recikliranje materialov ter brezplačna izposojevalnica koles na Šutni. Vrednost investicije je znašala približno 3.500 evrov.

Kamnik je z današnjim dnem tako bogatejši z biološkimi smetnjaki (tudi za pasje iztrebke), ki bodo po novem stali na Glavnem trgu 2, pred Turistično informacijskim centrom in na Železniški postaji Kamnik - Mesto, smetnjak za pasje iztrebke pa v Parku Evropa.

Skozi mesto pa se boste lahko zapeljali s KAM-kolesom. Gre za pet novih mestnih koles, v barvah občinske zastave, ki si lahko izposodite v Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik (Odpiralni čas; zimsko obdobje od oktobra do maja, od pon. do sob. od 10. do 18. ure in ned. od 10. do 14. ure; poletno obdobje od junija do septembra, od pon. do ned. od 9. do 20. ure). Potrebno je predložiti osebni dokument, plačati 10 evrov kavcije, nato pa se lahko prepustite lepotam mesta in okoliških planin. Prva ura je brezplačna, vsaka nadaljnja pa 2 evra.

S tokratnim slavnostnim dogodkom je župan Marjan Šarec izpolnil obljubo z lanskega Kamnfesta. Poudarl je, da je osveščanje ljudi o ohranjanju narave in naše občine pomemben vidik lokalnega življenja, ukrepi za dosledno in učinkovito zmanjševanje negativnih vplivov na naše okolje pa naloga tako občine kot tudi samih prebivalcev, ki ukrepe upoštevajo. Ob tej priložnosti je vsem zaželel, da bi v celoti izkoristili potencial koles v vsakodnevnem prometu in pozval občanke in občane k uporabi bioloških smetnjakov, da bo naša občina ostala čista in zgled vsem našim zanamcem. V želji, da bi se dosedanje navade čim hitreje spreminjale v alternativne oblike mobilnosti, pa vsem zaželel prijetno kolesarjenje. 


<< Nazaj | Novice