Mali grad

Jutri vabljeni na tradicionalni kamniški karneval

16.02.2015

 

V Kamniku bomo tudi letošnje leto praznovali pust in z najrazličnejšimi maskami simbolno preganjali koledarsko zimo. Pust je namreč praznik, ki se je na Slovenskem kar dobro uveljavil. Je praznik veselja, ki odganja zimo in po starih poganskih navadah prinaša pomlad. Je del ljudske kulture, ki ohranja tradicijo pustnih šeg in običajev. Ker pa pusta brez pustnih mask ni, bodo pustni liki še posebej šaljivi in »norčavi« jutri, 17. februarja 2015, na tradicionalnem kamniškem karnevalu. Vabljeni k ogledu karnevala tudi vi.

Tradicionalni kamniški karneval

Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik vas, v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica in Plesnim klubom Šinšin, vabijo na tradicionalno pustno povorko jutri, 17. februarja 2015. Zbor pustnih mask bo ob 16.30 pred Maistrovo hišo na Šutni (Šutna 23), ob 17. uri pa bo povorka krenila skozi Samčev predor do Glavnega trga, kjer se bo odvijalo šaljivo in »norčavo« pustno rajanje.

Kamniški karneval je v lanskem letu doživel pravo stilsko preobrazbo. Zaključno rajanje se je preselilo iz športne dvorane na za promet popolnoma zaprt Glavni trg, še pomembneje pa je, da so organizatorji večji pomen namenili pustni povorki. Povorki je tudi letos dodan Mamut. Izbrale in nagradile se bodo izvirne in najbolj norčave maske, posebne nagrade pa so namenjene tudi skupnim in družinskim maskam.

Tekmovalo se bo v naslednjih kategorijah:

Pika na i karnevala bodo plesalke Plesnega kluba ŠinŠin, ki bodo udeležence popeljale skozi pravo malo karnevalsko plesno šolo.

Popolna zapora cest in javnih prometnih površin jutri, 17. februarja 2015

Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik (organizator, prireditelj), se zaradi organizacije prireditve KAMNIŠKI KARNEVAL, dne 17. 2. 2015, dovoljuje izvesti popolno zaporo cest in javnih prometnih površin s prometno signalizacijo in reditelji kot sledi:

kot je razvidno iz prometno-tehnične dokumentacije začasne prometne ureditve v času popolne zapore ceste.

Obvozi:


<< Nazaj | Novice