Mali grad

Jutri se pričenja največji otroški festival v Kamniku, ki se bo letos odvijal dva dni

25.05.2017

 

Jutri se pričenja največji otroški festival v Kamniku, ki se bo letos odvijal dva dniVeronikin festival, ki se je v minulih letih razvil v največji otroški festival v Kamniku, bomo letos v sodelovanju v vzgojno-izobraževalnimi ustanovami v Kamniku raztegnili na dva dneva in ga preselili na večjo lokacijo, ki je otrokom že dobro poznana. Osmi Veronikin festival bo preko celega dne potekal v petek, 26. maja 2017, in v soboto, 27. maja 2017, v Keršmančevem parku. Rdeča nit letošnjega festivala bo slogan »Vse izmišljeno novo – je pozabljeno staro«. V soboto dopoldan se bo v Keršmančevem parku odvijala tudi Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko.

Petkovo dogajanje bo že tradicionalno namenjeno glasbenim in gledališkim nastopom. Dopoldan bo od 9.30 do 11.30 na sporedu nastop učencev Osnovne šole Toma Brejca, Osnovne šole Marija Vera, dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik ter Plesnega kluba Šinšin. Popoldanski program se bo začel ob 15. uri in bo trajal do 18. ure. Na njem bodo otroci lahko ustvarjali na različnih delavnicah, kjer bodo spoznavali uporabo naravnega materiala za izdelavo nakita, ustvarjali bodo čarovniške napoje ter spoznali stare srednjeveške športne igre. Na odru bo otroke zabaval Teater Cizamo, nastopili pa bodo tudi otroci iz različnih enot vrtca Antona Medveda Kamnik.

Novost je sobotno dogajanje, ki bo trajalo od 11. do 18. ure, prav tako v Keršmančevem parku. Med drugim bo otroke na glavnem odru zabaval čarodej Jole Cole, uprizorjene bodo gledališke predstave, predstavila pa se bo tudi Glasbena šola Kamnik. Ob robu kulturnega dogajanja bodo otroci lahko spoznali številne športne klube v Kamniku in si izmenjali svoje slikanice, stripe ali otroške knjige, ki so jih že prebrali, s tistimi, ki jih še niso.

Oba dneva bodo otroci prejeli zloženko festivala z zemljevidom, na katerem bodo zbirali žige. Tisti, ki bodo zbrali vse žige, bodo prejeli posebno Veronikino nagrado.

Veronikin festival organizirata Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in Vrtec Antona Medveda Kamnik v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra, Knjižnico Franceta Balantiča Kamnik, Osnovno šolo Marije Vere, Osnovno šolo Frana Albrehta Kamnik, Osnovno šolo Toma Brejca, Plesnim klubom Šinšin in Glasbeno šolo Kamnik.

Podrobnejši program dogajanja

Petek, 26. maj 2017


Sobota, 27. maj 2017

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice