Mali grad

Jutri proti Koprčankam z Ribičem na klopi

25.09.2013

 

Žal so slovenski odbojkarji končali s svojimi nastopi na EP, to pa tudi pomeni, da je Gašper Ribič že prevzel vodenje ženske ekipe Calcit Volleyballa. Včeraj je dokončno prevzel vajeti v svoje roke, z videnim na treningu pa je bil zelo zadovoljen, tako kot tudi s tem, kar mu je povedal njegov pomočnik Aljoša Jemec. Danes ob 18. uri bodo Kamničanke v svoji dvorani na prijateljski tekmi gostile odbojkarice Luke Kopra.

Seveda bi bil Gašper Ribič v teh dneh veliko raje s slovensko moško reprezentanco še na Danskem, toda poraza s Finsko in Nizozemsko sta po zmagi nad Srbijo izbrance Luke Slabeta poslala domov.

»Škoda za zamujeno priložnost, saj smo EP fantastično odprli, vendar so Finci proti nam igrali odlično, mi pa nismo izkoristili tistih nekaj ponujenih priložnosti. Če bi jih, bi bil izid na koncu verjetno drugačen, kot je bil. Podobna zgodba je bila tudi na tekmi z Nizozemsko, ko so nas tisti redki slabi trenutki, ki so se pojavili v naši igri, drago stali. Ampak zdaj je, kar je, kakršnokoli objokovanje prav nič ne pomaga. Najslabše bi bilo, če bi vrgli puško v koruzo. Prepričan sem, da je pot, ki smo jo ubrali v moški reprezentanci prava, ne vem pa, ali se tudi drugi strinjajo s tem,« se je EP na Danskem dotaknil Ribič, ki pa ima zdaj popolnoma drugačno delo, kot ga je imel v moški reprezentanci. Čeprav je bil včeraj po več kot tednu dni spet na treningu svojih varovank - Ribič je vsak prosti dan v reprezentanci izkoristil zato, da je bil na treningih svoje ekipe -, je zelo dobro seznanjen s tem, kaj se je delalo na treningih in kako se je igralo na prijateljskih tekmah in turnirjih.

»Žal sta včeraj manjkali Tamara Borko in Lana Ščuka, ki sta zboleli, vendar naj bi bili že danes na treningu. Sicer pa sem bil praktično vsakodnevno v stikih z Aljošo Jemcem, tako da sem bil obveščen o vsem, kar se je dogajalo v ekipi. Z videnim na včerajšnjem treningu in po tistem, kar mi je povedal Aljoša, sem lahko zadovoljen z napredkom, ki so ga dekleta pokazale od začetka priprav. Če bomo s takšnim delom nadaljevali tudi v prihodnje, bom zelo zadovoljen,« je nekdanji dolgoletni kapetan moške ekipe Calcita že zavihal rokave. Sodeč po dozdajšnjih prijateljskih tekmah, bo imel na mestu organizatorke igre sladke skrbi, saj bo imel v Mojci Božič in Evi Mori zagotovo najboljši podajalski dvojec v Sloveniji.

»Dejstvo je, da imamo na podaji dve zelo kakovostni igralki. Med njima bo velika konkurenca, katera bo igrala, za nas v strokovnem vodstvu pa bodo to sladke skrbi. Zadovoljni smo lahko tudi s sprejemom, čeprav bo tu treba še veliko delati. Za zdaj smo bili v tem elementu igre še kar uspešni, pravo vrednost pa bomo dobili, ko bomo igrali proti močnejšim ekipam, ki nas bodo 'pritiskale' s servisom. Na tem elementu igre bomo zagotovo morali še veliko delati, tako kot tudi v bloku v povezavi z obrambo. Sistem smo postavili nekoliko drugače, kot so ga bile igralke vajene do zdaj in zato, da se bodo nanj navadile, bo potreben čas. Vsekakor nas tudi tu čaka še veliko dela, da bomo bolj kompaktni in uspešni,« napoveduje še trdo delo v nadaljevanju sezone Ribič, ki bo svoje varovanke prvič vodil na jutrišnji prijateljski tekmi z Luko Koprom. Tekma se bo začela ob 18. uri, v letošnjem pripravljalnem obdobju pa sta se ekipi pomerili že dvakrat, obakrat pa so bile boljše Kamničanke, ki so vse bliže temu, da bodo končno popolne. Zelo blizu prihoda je kanadska reprezentantka Lucy Charuk, ki naj bi prišla na začetku oktobra in če bo zadovoljila, bodo z njo podpisali pogodbo, v igri za tretjo blokerko pa sta Anja Kavčič in Andreja Vodeb.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice