Mali grad

Jutri na ulicah Kamnika gorsko-kolesarski spektakel

16.08.2013

 

Jutri, 17. avgusta 2013, se bodo na ulicah Kamnika v atraktivnem gorsko-kolesarskem elimantorju pomerili najboljši slovenski tekmovalci. Barve domačega Calcit Bike Teama, organizatorja dirke, bodo branili praktično vsi člani, najmočnejši orožji bosta Urban Ferenčak in Rok Korošec, svoje načrte pa imajo tudi Boštjan Hribovšek, Gregor Krajnc in Peter Zupančič. Na startu ne bo manjkal niti eden najboljših tekmovalcev v kratkem krosu na izpadanje Miha Halzer.

Lanskoletni eliminator v Kamniku je prvič v zgodovini štel za državni naslov. Zmago si je pridirkal Rok Korošec, za njim je končal Urban Ferenčak. V ženski konkurenci je bila najboljša Ana Zupan, za njo pa dve calcitovki, Tina Perše in Tamara Sitar. Uspeh domačega moštva je dopolnil še Peter Zupančič, ki je zmagal v konkurenci do 17 let.

Halzer kamniškega eliminatorja lani ni končal, bo pa po vseh uspehih v zadnjih dveh sezonah prvi favorit letošnjega GT-Garmin bike eliminatorja. Zmago mu bodo skušali preprečiti domači tekmovalci s Ferenčakom in Korošcem na čelu, a jih čaka vse prej kot lahka naloga.

»S Halzerjem bova en dan prej dirkala v Kaprunu. Mislim, da to ne bo ovira. Sigurno se vedno gre na dirko na zmago. Če je Halzer na startu je to malo težje. Mislim, da mi ga je samo enkrat uspelo premagati. Upam, da ga bom spet,« pred domačo dirko meni Urban Ferenčak in dodaja: »Sigurno ni sramotno izgubiti proti svetovnemu podprvaku.« Lanski zmagovalec kamniškega dogodka Rok Korošec se v tej sezoni ne osredotoča toliko na dirke v eliminatorju, več pozornosti posveča prihajajočem državnem prvenstvu v vzponu: »Posebej se na sprinte nisem pripravljal, posvečam se pripravam na vzpone in državno prvenstvo. Delam dolge treninge. Grem na zmago, ampak bo težko,« sporoča Rok in dodaja: »Feri je premagljiv, Halzer pa težko.«

»Pričakujem kaj veliko ne. Šel bom, ker bom na svetovnem prvenstvu vozil eliminator, da imam prej dirko. To bo bolj trening,« pravi Gregor Krajnc, ki se je letos izkazal na dirkah svetovnega pokala v krosu, po Kamniku pa ga čaka velika tekma, svetovno prvenstvo v Pietermaritzburgu v Južni Afriki: »Zdaj bolj kot ne treniram tehniko v Kranjski gori. Za eliminator nič kaj ne treniram.« »Za letos nisem imel nobenih planov. Grem sproščeno, tekma kot tekma, nič posebnega, ne bom se obremenjeval. Če bo šlo, bo šlo,« pa pred eliminatorjem povsem umirjeno napoveduje Peter Zupančič

Na GT-Garmin bike eliminatorju se bodo po kvalifikacijah (ob 16.30 uri), ob 17.30 uri na progo podali najmlajši, ki bodo na prilagojeni in skrajšani progi tekmovali s poganjalčki. Ob 18.15 uri se bodo začele finalne vožnje na izločanje, veliki finale moških pa je predviden za ob 20. uri.

Atraktivno tekmovanje sprinta po sistemu izločanja bo v okviru DDV programa festivala Kamfest 2013. Za adrenalinski spektakel bodo poskrbeli tekmovalci, za zabavo pa bodo zadolženi člani skupine Manouche, ki bodo nastopili ob 20.30 uri na Glavnem odru. Organizatorji dogodka pričakujejo v vseh kategorijah okoli 70 tekmovalcev, ki se bodo podali na progo po centru Kamnika, med njimi bo na startu tudi najboljša srbska tekmovalka Jovana Crnogorac.

Razpis najdete na povezavi tukaj

Besedilo: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice