Mali grad

Juhuhu, odštevamo do zimskih počitnic

18.02.2017

 

Kamnik, v naročju zasneženih Kamniško-Savinjskih AlpBližajo se težko pričakovane zimske počitnice, ko se boste lahko zabavali na različne načine - lahko ste aktivni na snegu, raziskujete skrivnosti srednjeveškega mesta, se sproščate v termah ali pa pohajkujete po sprehajalnih poteh. Vse to na enem mestu nudi Kamnik, zelena destinacija Slovenije.

Ekološko naravnane Terme Snovik v času počitnic za vas pripravljajo številne aktivnosti, od sankanja na bližnjem hribu, kino večera, vodnih vragolij in večernega sprehoda z baklami. Če ste radi aktivni, bo za vas najprimernejši Ski paket, ki vključuje prenočevanje, plavanje v termalnih bazenih in smučanje na bližnjem smučišču Krvavec, ves čas pa so vam na voljo tudi wellness storitve. Dnevno si lahko izposodite tudi palice za nordijsko hojo in se sprehodite po okoliških poteh. 

Za najmlajše in tudi vse starejše smučarje je poskrbljeno na pobeljeni Veliki planini, kjer so vam na voljo otroško smučišče Jurček, obnovljena vlečnica Zeleni rob in dvosedežnica Šimnovec. Na svoj račun lahko pridete tudi sankači, in sicer na 2,4 kilometrski osvetljeni progi, kjer sankanje poteka od četrtka do nedelje med 17. in 20. uro. Zaradi omejitve sankačev na progi, vam priporočamo rezervacijo.

Doživetje edinstvenega vzdušja pravih pastirskih bajt si lahko privoščite v pravljičnem Eko resortu pod Veliko planino. Udobne lesene hiške, savna, popusti na kopanje v bližnjih termah in smučanje na smučiščih Krvavec ter Stari vrh so vam na voljo v posebnem počitniškem paketu.

Zanimivo preživljanje počitnic so pripravili tudi v Arboretumu Volčji Potok, kjer bo med  ponedeljkom, 27. 2. 2017, in petkom, 3. 3. 2017, potekalo počitniško varstvo za ljubitelje eksotičnih živali. Otroci se bodo lahko igrali, ustvarjali in raziskovali pod vodstvom izkušenih mentorjev, v varstvo pa bodo dobili tudi svojo žival. Vsi vi pa vabljeni tudi na sprehod po parku, ki že prinaša vonj prihajajoče pomladi.

Star slovenski pregovor pravi, da gre »ljubezen skozi želodec« in v Kamniku vam bomo pri tem z veseljem priskočili na pomoč. Podarite sebi in svojim bližnjim prijetno kulinarično potepanje po mestu, naužijte lokalnih dobrot Okusi Kamnika, za rekreacijo pa kasneje poskrbite na brezplačnem drsališču pri Frančiškanskem samostanu.

Pridite k nam in si privoščite sproščujoče zimske počitnice, ki vas bodo osvobodile stresa in vas napolnile z novo energijo. Doživite nove izkušnje in dovolite, da vas Kamnik začara.

Besedilo: Sara Bitenc, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: arhiv Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, Terme Snovik, Ana Pogačar, Eko resort pod Veliko planino, Arboretum Volčji Potok in Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice