Mali grad

Judoistka Kamnika Brina Frece postala državna prvakinja

30.01.2018

 

Judoistka Kamnika Brina Frece postala državna prvakinjaV soboto, 27. januarja 2018, se je v Šenčurju pri Kranju odvijalo državno prvenstvo za starejše deklice in dečke U14, kjer je izjemen uspeh požela judoista Judo kluba Kamnik. Brina Frece je postala državna prvakinja, Jakob Plantarič pa je bil deveti. Judoisti Judo kluba Kamnik so se v soboto, 27. 1. 2018, z Judo klubom Bežigradom in Judo klubom Vrhniko, ki so klubi v poslovni skupini, skupaj udeležili državnega prvenstva za starejše dečke in deklice U14. Podrobneje vam predstavljemo naše tekmovalce, ki trenirajo v Judo klubu Kamnik. Izjemno veseli smo, da vam lahko predstavimo novo državno prvakinjo Brino Frece. 

Brina Frece kategorija do 57 kg

Kamniško-bežigrajska junakinja dneva, je vse 3 borbe suvereno dobila in z zmagami nad Najo Švalj(JK Bežigrad), Mašo Završnik (JK Železničar) in Mojco Moškon (JK Krško), ki ji je nudila še največ odpora, a Brino sta vodili tako velika želja in moč, da ni bilo dvoma o zmagovalki kategorije do 57 kg in s tem je brina postala državna prvakinja za leto 2018.

Kdo je pravzaprav Brina Frece?

Brina je učenka 7. razreda Osnovne šole Marije Vere iz Kamnika. Z vadbo juda v Judo klubu Kamnik je pričela pri 8 letih pri trenerki Janji Lamut. Njeni začetki so bili v skupini samih fantov, kjer se nikoli ni počutila odrinjeno, prav nasprotno, uživala je v njihovi družbi, ki so njeni razposajenosti nudili dovolj igrivosti in aktivnosti. Z rednim treningom je napredovala v pravo judoistko in uspešno vsklajuje šport s šolskimi obveznostmi.

Izjava njene trenerke Janje Lamut: »S trudom, nadarjenostjo in vztrajnostjo je Brina prišla do naslova državne prvakinje, kar za nas trenerje ni nikakršno presenečenje. To je dober pokazatelj, da je na dobri poti do visokih ciljev, ki smo si jih zadali. Tudi sama sem izkusila slast zmage državnega prvenstva, saj imam poleg nedalj z EP in svetovnih pokalov tudi 14 naslovov državne prvakinje. Želim si, da Brina preseže moje dosežke.«

Jakob Plantarič kategorija nad 66 kg

Potrebno je poudariti, da je naš judoist Jakob tudi s tekmovalcem našega kluba Bežigrad Luko Mahnetom v prvi borbi vseskozi kazal, da ima borbo v svojih rokah, a je nekaj sekund do konca popustil in padel. Luka je na koncu zasedel 2. mesto. Naslednjo repasažno borbo je kaj hitro zaključil z ipponom proti Špringerju (JK Železničar). V tretji borbi pa je očitno za trenutek zaspal, kar je Ožbej Rezgoršek (JK Acron SG) izkoristil in presenetil Jakoba z niskim Seoi nage za ippon, tako je Jakob ostal na 9. mestu, Ožbej pa si je na koncu priboril celo bronasto medaljo, Jakobova priložnost za najvišja mesta pa je splavala po vodi.

Besedilo: Janja Lamut, predsednica Judo kluba Kamnik
Fotografije: Alja Pirnat


<< Nazaj | Novice