Mali grad

Judoisti Kamnika do treh medalj na tekmi slovenskega pokala

12.12.2016

 

Na tekmi slovenskega pokala, tudi z mednarodno udeležbo, so minulo soboto, 10. decembra 2016, trije kamniški judoisti vsak v svoji starostni kategoriji prišli do medalj. Srebro sta osvojila Brina Frece in Enej Begić Lamut, Lan Balantič pa bronasto odličje.

Judoisti Kamnika do treh medalj na tekmi slovenskega pokala

Najtežje delo je imel Lan Balantič pri mlajših kadetih (U16), saj se pri tej starosti že zbistrijo vrste s kvalitetnimi borci, kjer prihaja do izraza znanje in kvalitetno delo na treningih, tako da slabši tekmovalci ne prihajajo več na tekmovanja. Lan, ki tekmuje v kategoriji do 66 kilogramov, je tri krat zmagal, izgubil pa le enkrat v pol finalu proti favoriziranemu Stefanu Veljkoviču iz Bežigrada, ki je bil na koncu zmagovalec te kategorije. Borbo je Lan sicer dobro začel, kjer je imel tudi pobudo, a kasneje naredil usodno napako, ki je v želji po zmagi šel v nožni met, ki pa ga je Stefan dobro kontroliral in s protitehniko Lana vrgel na hrbet. Lan je z ostalimi borci suvereno pometel in se veselil bronaste medalje.

Enej Begić Lamut je bil drugi v kategoriji starejših dečkov in deklic, za zlato medaljo je izgubil proti Anžetu Maroltu iz celjskega Sankakuja.

Brina Frece, ki je tekmovala pri mlajših deklicah,  pa je osvojila srebro in izgubila je le proti Lari Petrovič iz Dupleka. 

Pri mlajših dečkih smo imeli še Jakoba Plantariča, ki je z dvema zmagama in dvema porazoma zasedel 7. mesto. Enako mesto sta v svoji težinski kategoriji osvojila še Enej Vukšinič in Mally Matej.

Vsem iskreno čestitamo!

Besedilo in fotografije: Janja Lamut, predsednica Judo kluba Kamnik


<< Nazaj | Novice