Mali grad

Judo tekmovanje za otroke v Kamniku, Aljaž Burja in Črt Pestotnik pisala zgodovino Tenis kluba Tuhinj

10.03.2015

 

Judo tekmovanje za otroke v Kamniku

V nedeljo, 8. marca, je v Kamniku potekalo prvo judo tekmovanje za otroke od 4 do 13 let, ki ga je organiziral Judo klub Kamnik.

Sodelovalo je skoraj 100 otrok iz domačega kluba, ŠŠD IGRA, JK Sokol in JK Zmajčki. Tekmovanje je bilo razdeljeno v 6 celot po uro in pol, in sicer po razredih, tako da je bilo v vsaki skupini največ 25 otrok. To je pomenilo, da v manjši dvorani nikoli ni bilo gneče. V vseh pogledih je tekmovanje odlično uspelo, kar je dober pokazatelj, da se judo tudi v kamniški regiji dobro razvija.

Še posebna zahvala gre donatorjem, ki so z darili poskrbeli, da bo prav vsem otrokom ostalo tekmovanje v najlepšem spominu in te so: Wabooba, Zavarovalnica Triglav, Eta Kamnik, Nektar natura, RT-TRI, Zanaja d.o.o., Perutnina Ptuj.

Aljaž Burja in Črt Pestotnik pisala zgodovino Tenis kluba Tuhinj

Odprtega prvenstva za fante do 14 let, ki se je igralo v teniškem klubu TC Ljubljana, sta se udeležila tudi člana Tenis kluba Tuhinj Aljaž Burja in Črt Pestotnik.

Tekmovanje v TC Ljubljana je bilo šele drugo tekmovanje Teniške zveze Slovenije, ki so se ga udeležili mladi tuhinjski igralci, na prvem tekmovanju v mesecu novembru pa si Črt Pestotnik, Aljaž Burja, Nal Sitar in Matic Jordan niso priigrali nobene posamične zmage. Črt in Aljaž sta morala v kvalifikacije, kjer sta se v finalu pomerila s Tajem Dolencem (Tenis klub Medvode) oziroma Luko Kraševcem (Šport plus Ljubljana). 

Že na začetku obeh tekem je bilo jasno, da imata tako Črt kot tudi Aljaž možnost doseči prvo in s tem zgodovinsko zmago na tekmovanjih Teniške zveze Slovenije za Tenis klub Tuhinj. Aljaž je proti svojemu tekmecu hitro povedel s 3/0, Črt pa je uvodni zaostanek z 2/0 uspel izničiti in izenačiti na 2/2. Aljaž je v nadaljevanju tekme s Kraševcem pametno čakal na napake svojega tekmeca, ki jih bilo kar veliko, in tekmo brez večjih težav dobil z 9/1 (kvalifikacije se igrajo do devet dobljenih iger, glavni turnir pa na dva dobljena niza). Črt je s svojim nasprotnikom Dolencem, ki je bil tehnično boljši kot on, ta pa je bil fizično močnejši, bojeval pravo taktično bitko. Tudi on ni skušal uveljaviti močne igre, pač pa je z dolgimi spin udarci držal nasprotnika na zadnji črti in čakal na njegove napake – bolj se je tekma bližala koncu, več napak je delal neučakani Dolenc, ki po izenačenju na šest do konca ni osvojil nobene igre več. Pri žrebu za glavni turnir sta bila Aljaž in Črt zelo različne sreče – Črt je v prvem kolu za nasprotnika dobil drugega nosilca Vanjo Lukiča (Tenis klub Maja Ljubljana), Aljaž pa nepostavljenega Anžeta Časarja (tudi Tenis klub Maja). Črt se je hrabro spustil v boj s favoriziranim Lukičem in bil celo na pragu velikega uspeha, saj je po zaostanku s 6/3 in 5/3 rešil meč žogico, izenačil na 5/5, potem pa je zmanjkalo moči, poznala se je utrujenost s težke teme v kvalifikacijah. Aljaž je s precej lažjim tekmecem, kot ga je imel Črt, še enkrat zaigral odlično in po začetni nervozi, ko je bilo 3/3, brez večjih težav tekmo dobil s 6/3 in 6/0. 

Aljaž je imel v drugem kolu zelo težkega nasprotnika - zmaga nad tretjim nosilcem Aladinom Ibradžičem (Z klub Ljubljana) bi bila prava senzacija.  Šlo je za dvoboj med Davidom in Goljatom, saj je Ibradžič skoraj za dve glavi višji od  Aljaža in skoraj še enkrat toliko težak. Po žogi je udarjal z močjo, ki jo lahko vidimo v članskih tekmah, tako da je bil zmagovalec odločen že pred dvobojem, vprašanje je bilo samo to, kako drago bo Aljaž prodal svojo kožo. V prvem nizu smo gledali odličen odpor Burje, ki se je po začetni nervozi lepo navadil na "bombe" nasprotnika in uspel osvojiti celo tri igre. V drugem nizu je sicer osvojil samo eno igro, a je na svojo igro lahko kar ponosen.

Aljaž Burja in Črt Pestotnik sta na tekmovanju v Ljubljani postavila kar nekaj mejnikov: na tekmovanjih Teniške zveze Slovenije sta dosegla prvo zmago v zgodovini za Tenis klub Tuhinj (Burja 20 minut prej kot Pestotnik), prvič v zgodovini se je kateri od tuhinjskih igralcev iz kvalifikacij uvrstil v glavni turnir (Burja in Pestotnik) in prvič v zgodovini se je eden od tuhinjskih igralcev prebil v drugi krog glavnega turnirja (Burja).

Vir: Kamniške novice


<< Nazaj | Novice