Mali grad

Judo klub Kamnik znova z zlatom Nika Purnata, do medalj pa še štirje judoisti

18.10.2016

 

Judo klub Kamnik znova z zlatom Nika Purnata, do medalj pa še štirje judoistiV nedeljo, 16. oktobra 2016, so judoisti Kamnika zelo uspešno tekmovali na dobro zastopanem tekmovanju za slovenski pokal Kopra, ki je imel tudi mednarodno udeležbo. Tekmovanje je bilo razdeljeno na dva dela, dopoldanskega, kjer so tekmovali mlajši (U10 in U12) in popoldanskega, kjer so merili moči starejši borci (U14, U16, U18). Kamničani smo imeli predstavnike v skoraj vseh starostih kategorijah, le v U18 še nimamo predstavnika, saj obstajamo šele le 3 leta.

Izpostaviti je potrebno starejše, kjer je potrebno že veliko znanja judo tehnik, volje, kondicije, moči in "glavo" na pravem mestu. Nik Purnat je bil razred zase, ki je v kategoriji 55 kg (U14) pokoril vse nasprotnike in bil po 4 zmagah z zlatom okoli vratu. Enej Begič Lamut je v isti kategoriji po obetavnem začetku, na koncu ostal brez uvrstitve. Lan Balantič je pokazal izjemno zrelost, široko znanje in borbenost, ki je s 4 zmagami in enem porazu v 2. kolu proti kasnejšemu finalistu, malo zmanjkalo športne sreče, da bi se v tej starostni kategoriji mlajši kadeti (U16) prvič boril za zlato medaljo. Na koncu je zasluženo dobil bronasto medaljo.

Kamniški novinci med mlajšimi kadeti (U16) so bili Peter Obreza (v kategoriji 73 kg), po zmagi in dveh porazih je osvojil 9. mesto/18, Matic Horvat se je v kategoriji 60 kg uvrstil dve mesti višje, na 7. mesto/11 in Andrej Vidergar, ki se je ravno tako uvrstil na 7. mesto. Oba sta prispevala pomembne točke v slovenskem pokalu.

Naši mlajši v starosti U10 in U12 so pokazali, da so na dobri poti, da bodo kmalu že zdaj prikazane dobre borbe, prinesle tudi zmage, in nekaj dobrih rezultatov so že zabeležili:

Kar nekaj naših judoistov je imeli smolo pri žrebu, saj jim je ta že v 1. borbi namenil kasnejšega zmagovalca, a vseeno so pokazali, da v bodoče lahko računamo nanje tudi na vrhu, saj so nekateri prvo leto v novih starostnih kategorijah in bodo za dokazovanje znanja še imeli čas!

Iskrene čestitke!

Besedilo in fotografije: Judo klub Kamnik


<< Nazaj | Novice