Mali grad

Jubilejno 10. srečanje in tekmovanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Kamnik

30.08.2013

 

V okviru Gasilske zveze Kamnik je popoldan potekalo jubilejno 10. srečanje in tekmovanje gasilskih veteranov Gasilske zveze Kamnik, ki so ga organizirali v Tunjicah. Zbranim se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Srečanje in tekmovanje je potekalo na igrišču pri Podružnični šoli Tunjice. Poleg srečanja s kratkim kulturnim programom, je v drugem delu prireditve potekalo tekmovanje. Da so gasilski veterani še vrli gasilci, so se pomerili kar v dveh sklopih, in sicer v gasilskih in športnih disciplinah. Vsaka tekmovalna enota se je tako pomerila v šestih disciplinah.

Prisotne je nagovoril župan Marjan Šarec, ki je med drugim poudaril, da so gasilski veterani s svojim prostovoljnim delom in pomočjo človeku ob kakršnikoli nesreči, ustvarjali zgodovino gasilske organizacije. S svojimi izkušnjami in znanjem imajo posebno  mesto v tej organizaciji, še posebej značilno je, da si v gasilskih vrstah podajajo roke številne generacije gasilcev. Ravno zaradi tega, je še kako pomembno, da svoje bogato znanje in izkušnje prenašajo na mlajše generacije.

Med gasilskimi igrami so tekmovali v metanju vezalne vrvi v krog, metanju C cevi in zbijanju tarče z vedrovko. Poleg gasilskih disciplin so svoje spretnosti pomeri tudi v športnem delu, kjer so bile organizirane naslednje tri igre, in sicer zbijanje piramide, pikado in metanje krogov na pritrjeni ročnik. Srečanja se je skupaj udeležilo 16 ekip in 14 posameznikov, skupno 87 veteranov. Sodelovale so ekipe iz devetih gasilskih društev: Tunjice, Kamniška Bistrica, Kamnik, Nevlje, Šmarca, Zg. Tuhinj, Svilanit, Srednja vas in Šmartno v Tuhinju.

Ker je pri vsakem tekmovalnem delu potrebno tudi prešteti točke in najboljšim trem podeliti nagrade, so to storili tudi na današnjem 10. srečanju gasilskih veteranov. Pokale so prejela naslednja društva: prvo mesto je osvojilo društvo PGD Tunjice II, drugo PGD Nevlje II, tretje Nevlje I in četrto mesto PGD Tunjice I. Med posamezniki so prva štiri mesta dosegli: Janez Zobavnik (PGD Tunjice), Miha Šlebir (PGD Kamniška Bistrica), Tone Prelesnik (PGD Nevlje) in Tone Prašnikar (PGD Šmartno v Tuhinju).

Po končanem tekmovalnem delu so si izmenjali še izkušnje ter se tako v sproščenem vzdušju pomenili o  preteklem delu, intervencijah in bogatih gasilskih izkušnjah.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!


<< Nazaj | Novice