Mali grad

Jubilejni koncert ob 20-letnici delovanja Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Kamnik

08.06.2016

 

Jubilejni koncert ob 20-letnici delovanja Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev KamnikV soboto, 4. junija 2016, so pevke in pevci Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Kamnik v počastitev 20-letnice delovanja v polni dvorani Doma kulture Kamnik pripravili jubilejni koncert. Pevce in pevke je na začetku pozdravil župan Marjan Šarec, se jim s priložnostnim darilom zahvalil za njihovo sodelovanje v kulturnem življenju občine in jim zaželel še obilo uspehov pri njihovem delu.

Pod vodstvom zborovodkinje Karle Urh, ki zbor vodi vseh dvajset let, so v prvem delu koncerta zapeli Škrjanček poje, Doneči zvon, Rožici, Predica, Mati piše pismo belo in Tri planike.

Kot gostje so nato nastopili Tuhinjski fantje, moški zbor iz Tuhinjske doline z ljudskimi pesmimi Tam, kjer se čuje pesem, Popotnik pridem, Imel je oče pet sinov in V dolinci prijetni. V programu je sodelovala tudi članica Društva upokojencev Kamnik recitatorka Erna Pahor, z recitacijo o mladostnih spominih starejše žene.

Pevci DU Kamnik s svojo zborovodkinjo dajejo velik poudarek medgeneracijskemu pevskemu sodelovanju z mladimi pevci Osnovne šole Stranje, ki jih prav tako vodi Karla Urh, zato je tudi Mladinski pevski zbor Osnovne šole Stranje na koncertu zapel Zvonček, Večerno pesem, Mušje koline in Zgodbo o prijateljstvu ob klavirski spremljavi Martine Golob Bohte.

Zgodovino zbora in njegovo 20-letno delovanje je na kratko predstavil predsednik Društva upokojencev Kamnik in predsednik zbora Vinko Polak in se zahvalil občini Kamnik in pevcem za njihovo delovanje v zboru, še posebej pa se je zahvalil pevki zbora Mariji Zagoričnik, ki je pred 20 leti dala pobudo za ustanovitev zbora v DU Kamnik. Posebno zahvalo in priznanje pa je namenil zborovodkinji Karli Urh in ji v spomin in zahvalo izročil sliko Kamnika, delo Bogdana Potnika, katerega žena prav tako poje v zboru.

V drugem delu so pevke in pevci, jubilanti zapeli še Uspavanko, Ljubca moja, Pozdravi, Ne prižigaj luči, Temna noč se je storila in na koncu še ob sodelovanju publike še znano Avsenikovo Slovenijo.

Tone Ftičar, ki je z vezno besedo povezoval program, je nato v imenu Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti pevcem z več kot 5- oziroma 15-letnim stažem podelil Gallusova spominska priznanja.

Lahko rečeno, so nam v soboto pevke in pevci kamniških upokojencev skupaj z mladimi stranjskimi pevci in Tuhinjskimi fanti pripravili res lep pevski večer.

Iskrene čestitke našim pevcem ob jubileju z željo, da še dolgo pod vodstvom neumorne Karle nadaljujejo svojo uspešno pevsko pot!

Besedilo in fotografije: Franc Svetelj                                                                                                              


<< Nazaj | Novice